Τελευταία Νέα:

Φαινόμενα που ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει μέρος Α


Κάποιες φορές οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα που δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη ή να αντιληφθεί ο κοινός νους 
Ανεξήγητα φαινόμενα - Τοστ αξίας 28.000 δολ. ΗΠΑ

Το 2004, ένα ψημένο σάντουιτς με τυρί πουλήθηκε στο eBay για 28.000 δολάρια επειδή υποτίθεται ότι είχε πάνω την εικόνα της Παρθένου Μαρίας. Η επιστήμη αναφέρει ότι όταν ο εγκέφαλος βλέπει ένα σχήμα που δεν έχει νόημα, τότε μας κάνει να βλέπουμε κάτι οικείο. Η επιστήμη ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει την φρενίτιδα που προκάλεσε το συγκεκριμένο τοστ της Παναγίας.




Ανεξήγητα φαινόμενα - Στόουνχετζ

Το 2010, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας που χαρτογραφεί το υπέδαφος της γης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μυστηριώδεις μονόλιθοι του Στόουνχετζ ήταν απλώς η μύτη του παγόβουνου. Κάτω από το εντυπωσιακό μνημείο ανακαλύφθηκαν τάφροι και κοιλώματα. Η ανακάλυψη αυτή βοήθησε τους ερευνητές να υπολογίσουν κατά προσέγγιση το έτος κατασκευής του (8820 π.Χ.) αλλά δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κοιμητήριο ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε κάποιου είδους θεραπευτήριο.


Ανεξήγητα φαινόμενα - Η πέμπτη διάσταση


Γνωρίζουμε ότι οι διαστάσεις είναι τέσσερις: το μήκος, το ύψος, το βάθος και ο χρόνος. Μήπως υπάρχουν όμως κι άλλες διαστάσεις τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε; Υπάρχουν φυσικοί που το πιστεύουν και η πιθανότητα αυτή έχει δώσει άφθονη τροφή σε συγγραφείς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας. 




Ανεξήγητα φαινόμενα - Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Ο πιο γνωστός σίριαλ κίλερ στην ιστορία παραμένει ακόμη και σήμερα άγνωστος. Ο άνθρωπος που έδρασε στο Λονδίνο το 1888 σκότωσε μάλλον από 5 μέχρι και 11 άτομα, κυρίως ιερόδουλες. Γύρω στα 100 άτομα ανακρίθηκαν την εποχή εκείνη με κανένα όμως αποτέλεσμα.


Ανεξήγητα φαινόμενα - Το σήμα που μας άφησε άφωνους!

Στις 15 Αυγούστου του 1977 ο αστρονόμος Jerry R. Ehman άκουσε ένα δυνατό ραδιοσήμα του οποίου η διάρκεια ξεπερνούσε το ένα λεπτό προερχόμενο από τον αστερισμό του Τοξότη. Το σήμα, το οποίο δεν επαναλήφθηκε ποτέ, εξακολουθεί να αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο για τους αστρονόμους, ειδικά επειδή προέρχετο από τη συχνότητα την οποία μέχρι τότε πίστευαν ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν οι εξωγήινοι για να επικοινωνήσουν με τη γη. Το σήμα ονομάστηκε Wow! από την ενθουσιώδη σημείωση του Ehman.

Ανεξήγητα φαινόμενα - Εξωγήινη ζωή

Είμαστε άραγε μόνοι μας στο σύμπαν; Κάθε τόσο η NASA μας ανακοινώνει ότι ανακάλυψε νερό κάποια έτη φωτός από τη Γη, αποδεικνύοντας ότι θεωρητικά η ύπαρξη ζωής είναι πιθανή. Υπάρχουν όμως άραγε μορφές ζωής με τις οποίες θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε; Παραμένει μυστήριο.