Τελευταία Νέα:

Φαινόμενα που ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει μέρος Β



Ανεξήγητα φαινόμενα - Το μέγεθος του σύμπαντος
Πιστεύετε ότι το σύμπαν είναι άπειρο και ότι αυτός που θα επιχειρούσε να το υπολογίσει θα ήταν τρελός; Υπάρχουν επιστήμονες όπως ο Stephen Hawking, οι οποίοι πιστεύουν ότι το σύμπαν δεν είναι άπειρο κι ότι το μέγεθός του υπόλογίζεται στα 45,6 δισ. έτη φωτός. Για το τι υπάρχει όμως από την άλλη πλευρά, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.


Ανεξήγητα φαινόμενα - Βασιλιάς Αρθούρος

Πρόκειται για θρύλο ή όντως ο Βασιλιάς Αρθούρος ήταν υπαρκτό πρόσωπο; Ο Βρετανός μονάρχης αποτελεί αντικείμενο πολλών θρύλων, ιστοριών και ποιημάτων και οι θεωρίες σχετικά με την ύπαρξή του είναι αμέτρητες.

Ανεξήγητα φαινόμενα - Η ζωή μετά θάνατον

Τι συμβαίνει στη συνείδησή μας όταν πεθαίνουμε; Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα. Για πολλά χρόνια πιστεύετο ότι οι μεταθανάτιες εμπειρίες αποτελούσαν απλές παραισθήσεις ή κάποιο είδος κώματος αλλά όλο και περισσότεροι ερευνητές τείνουν να αποδεχθούν ότι η συνείδηση εξακολουθεί να υπάρχει και μετά το θάνατο.


Ανεξήγητα φαινόμενα - Το χειρόγραφο Βοινιχ

Έχουμε καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουμε τα ιερογλυφικά των Αιγυπτίων και να κατανοήσουμε το 80 τοις εκατό του συστήματος γραφής των Μάγιας αλλά το χειρόγραφο των 262 σελίδων που βρέθηκε το 1912 σε μια κοινότητα Ιησουτών κοντά στη Ρώμη δεν έχει διαβαστεί ακόμη. Μέχρι σήμερα κανείς δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του και υπάρχουν πολλές σχετικές θεωρίες για το χειρόγραφο που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για φάρσα.


Ανεξηγητα φαινόμενα - Τα ζώα που πεθαίνουν κατά χιλιάδες

Μια στο τόσο συμβαίνει να πεθαίνουν κάποια ζώα κατά χιλιάδες χωρίς καμία λογική εξήγηση. Αυτό συνέβη στο Αρκάνσας το 2011 όταν σχεδόν 5.000 κοτσύφια έπεσαν νεκρά από τον ουρανό. Το 2009 διάφορα ζώα, όπως εκατομμύρια σαρδέλες, χιλιάδες φλαμίνγκο και εκατοντάδες πιγκουίνοι καθώς και 60 περίπου πελεκάνοι βρέθηκαν νεκρά σε ακτή της Χιλής. Πολλοί το απέδωσαν στην κλιματική αλλαγή, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει και την εξαφάνιση του 30% των μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010.