Τελευταία Νέα:

Γιατί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη επτά πρώην εργαζόμενοι στο γραφείο του κ. Λυκουρέζου

Νέο χτύπημα για τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, μετά τη
σύλληψή του για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», για την οποία αφέθηκε ελεύθερος.
Επτά υπάλληλοι του δικηγορικού του γραφείου προσέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών και αποζημιώσεις.
Κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, οι πρώην εργαζόμενοι εξήγησαν ότι επίκειται η επιστροφή της εγγυοδοσίας ύψους 150.000 ευρώ, την οποία είχε καταβάλει ο κ. Λυκουρέζος μετά την απολογία του για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης της Αιξωνής και ζήτησαν τη συντηρητική κατάσχεση ποσού μέχρι 90.000 ευρώ.
Η υπέρογκη εγγύηση είχε επιβληθεί στον κ. Λυκουρέζο μετά την απολογία του για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης της Αιξωνής. Αν και ο ποινικολόγος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που εξέδωσε την απόφασή του το Δεκέμβριο του 2018, τον απάλλαξε αμετάκλητα από κάθε κατηγορία.
Έτσι, ο κ. Λυκουρέζος αναμένεται να λάβει ως επιστροφή το σύνολο της εγγυοδοσίας, πράγμα το οποίο αποτέλεσε ευκαιρία για τους πρώην εργαζόμενους του, καθώς -όπως αναφέρθηκε- ο ποινικολόγος δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το δικηγορικό του γραφείο βγαίνει σε πλειστηριασμό από τράπεζα.