Τελευταία Νέα:

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τεχνολογίας προειδοποιούν - Στο έλεος των χάκερ τα κινητά τηλέφωνα

Η ανακούφιση του ταξιδιώτη ο οποίος, ενώ βλέπει την μπαταρία στο κόκκινο, αντικρίζει έναν σταθμό δημόσιας φόρτισης σε αίθουσα αναμονής, μπορεί εύκολα
να μετατραπεί σε εφιάλτη.
Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τεχνολογίας προειδοποιούν ότι πρέπει κανείς να σκεφτεί καλά προτού φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο σε δημόσιο φορτιστή αεροδρομίου, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι χάκερ μετατρέπουν κρυφά τις θύρες φόρτισης USB σε φωλιά ιών παρακολούθησης για να κλέψουν δεδομένα από το κινητό.
Βάζοντας κανείς το κινητό στη φόρτιση, οι χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση με αυτόν τον τρόπο σε μηνύματα, φωτογραφίες, ακόμα και σε e-mails.
“Δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβει κανείς ποιο είναι το πειραγμένο σημείο φόρτισης και πρέπει να είναι κανείς πολύ καλά καταρτισμένος για να εντοπίσει μία τέτοια επίθεση”, εξηγεί στο αμερικανικό δίκτυο Fox 5 ο υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας της ΙΜΒ Τσαρλς Χέντερσον.
Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει κανείς να προτιμάει να έχει μαζί του τον δικό του φορτιστή ή τη δική του εφεδρική μπαταρία για να μην φτάνει στο σημείο να ρισκάρει χρησιμοποιώντας τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης.
“Το να συνδέεσαι με μία δημόσια θύρα USB είναι σαν να βρίσκεις μία οδοντόβουρτσα στην άκρη του δρόμου και να αποφασίζεις να τη βάλεις στο στόμα σου”, σχολιάζει με τη σειρά του στο Forbes ο Κάλεμπ Μπάρλοου.