Τελευταία Νέα:

Δήλωση του Παράσχου Τσάνταλη



"Αγαπητοί συνδημότες

Θέλω κατ' αρχήν να ευχαριστήσω τους περίπου χίλιους φίλους και συμπολίτες για την εμπιστοσύνη τους.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που ερμήνευσαν με σωστούς όρους, την διάθεσή μου να ασχοληθώ, με θεσμικό ρόλο στα κοινά, αλλά για άλλους λόγους δεν στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας.

Η αλήθεια είναι, πως αυτό το αίσθημα ικανοποίησης δεν ολοκληρώθηκε, μιας και ο συνδυασμός μας "Αλμωπία Ψηλά με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Παρούτογλου’’ , για λίγους σχετικά ψήφους δεν κατάφερε να μπει στην μάχη για την εκλογή Δημάρχου, που θα γίνει αυτήν την Κυριακή.

 Η πολυδιάσπαση όμως και η σχεδόν ισότιμη εκπροσώπηση όλων των ψηφοδελτίων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεννόηση, για αναζήτηση κοινών τόπων, για ευρύτερες συναινέσεις, με γνώμονα το καλό του τόπου και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας.

Η εκλογή δημάρχου την Κυριακή, είναι μια κορυφαία διαδικασία, που αφορά την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Προσωπικές πικρίες, διαπροσωπικές αντιθέσεις και ανταποδοτικοί υπολογισμοί πρέπει να μπούνε στην άκρη.

Σε ότι με αφορά, θέλω να διευκρινίσω, ότι η επιλογή μου θα έχει ευθεία σχέση, με όσα προεκλογικά δεσμεύτηκα.

Με αυτήν την έννοια, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ψηφίσω ψηφοδέλτιο με υποψηφίους που έμμεσα ή άμεσα είναι μπλεγμένοι στο τεράστιο σκάνδαλο της κλοπής του δημόσιου-δημοτικού ταμείου, στους πρώην δήμους Εξαπλατάνου και Αριδαίας (Κολυμβητήριο, ΔΕΥΑ, οικόπεδα, λουτρά Πόζαρ, χώροι πρασίνου και τόσα άλλα).
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ψηφίσω εκείνους που χλεύαζαν, απαξίωναν και συκοφαντούσαν τον δίκαιο (όπως αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος) αγώνα μας, για τιμωρία των ενόχων και επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων.

Οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές, που κινήθηκαν σ' αυτές τις λογικές, όχι μόνο τιμωρήθηκαν από τους συμπολίτες μας, με τον αποκλεισμό τους, αλλά δεν τολμούν πια να ορθώσουν  λόγο!!

Αγαπητοί συνδημότες,
εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα. Εγώ προσωπικά ήμουν εδώ τόσα χρόνια, χωρίς μάλιστα θεσμικό ρόλο.

Δεσμεύομαι λοιπόν για μια ακόμη φορά (που δεν διεκδικώ πια την ψήφο σας), πως θα συνεχίσω να είμαι παρών, σαν δημοτικός σύμβουλος τώρα, σε όλες τις συλλογικές προσπάθειες που θα δημιουργηθούν και που στόχο θα έχουν την βελτίωση της ζωής μας, την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής που αφορά το μέλλον των παιδιών μας  όπως η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και τόσα άλλα.

Ευχαριστώ όλους,
Με τιμή
Παράσχος Τσάνταλης"