Τελευταία Νέα:

Παράσχος Τσάνταλης : Όλα στο φως, τίποτα σκοτάδι





Αγαπητοί συνδημότες
αποφάσισα να συστρατευτώ, στην κορυφαία αμεσοδημοκρατική διαδικασία των
δημοτικών εκλογών, με το ψηφοδέλτιο “ Αλμωπία Ψηλά” και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Παρούτογλου.

Η απόφασή μου αυτή δεν ήταν εύκολη. Απέχω από τις εκλογικές διαδικασίες από το 2006, όταν για λίγες ψήφους το ψηφοδέλτιο “Ελπίδα για Όλους”  που ηγήθηκα δεν κατάφερε να πάρει την Δημαρχεία. Όπως όμως όλοι ξέρετε, ΔΕΝ ΑΠΕΧΩ από δράσεις που αφορούσαν και αφορούν, τόσο τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου, όσο και τον Κλεισθενιακό της Αλμωπίας. 

Θεωρώ λοιπόν πως η απόφασή μου να εμπλακώ ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μια φυσική συνέχεια του τεράστιου αγώνα που κάναμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, που η αναφορά τους ήταν και είναι, η επιστροφή (επιτέλους) των χρημάτων, που για ίδιο όφελος, αφαιρέθηκαν από τα έσοδα του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου και κατά συνέπεια και του μετέπειτα Δήμου Αλμωπίας.

Οφείλω εδώ να σημειώσω, πως στον δύσκολο και μοναχικό αυτό αγώνα που δώσαμε, καμιά δημοτική αρχή δεν μας συμπαραστάθηκε, ενίοτε μάλιστα με προφάσεις και προσκόμματα, απαξίωναν και τορπίλιζαν τις προσπάθειες μας. 

Οι αποφάσεις όμως, τόσο οι επιθεωρητές του υπουργείου οικονομικού, όσο και του Αρείου Πάγου 1800/2018 20/12/2018, μας δικαίωσαν και κατέδειξαν τόσο την απάτη των εμπλεκομένων, όσο και την ανυποληψία εκείνων που τους στήριζαν και που προσπαθούσαν με συκοφαντίες, ειρωνείες και ψευτιές, να μας οδηγήσουν στην απογοήτευση και την παραίτηση. Δεν τους πέρασε όμως και δεν θα τους περάσει και στο μέλλον. Μάθαμε πια. Μόνον με επιμονή και συνέπεια, μέσα από τα συλλογικά όργανα πια, συνεχίζουμε. Πλέον θα κριθούμε όλοι, όχι από τα λόγια αλλά ΜΟΝΟΝ από τις πράξεις. Λευκή επιταγή σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως. Να το κατανοήσουν αυτό "εχθροί" και φίλοι.

Αγαπητοί συνδημότες η παρουσία μου, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο “Αλμωπία Ψηλά”, δεν έχει το νόημα του "τιμωρού". Δεν είναι και δεν θα είναι μονοδιάστατη. Στο κέντρο της προσοχής μου πρόκειται  να  είναι η καθημερινότητα του δημότη. 

Η καθαριότητα, οι συγκοινωνίες, το οδικό δίκτυο, η υγεία, το πολιτιστικό και αθλητικό περιβάλλον και το μεγάλο θέμα της άρδευσης. Επιπρόσθετα δεσμεύομαι να αναδείξω τον υδάτινο πλούτο μας, σε κορυφαίο σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή.

Αγαπητοί συνδημότες
με αυτό το αίσθημα ευθύνης, απευθύνομαι σε όλους και σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας. Χωρίς υπερφίαλα λόγια. Χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις. Χωρίς κοινωνικούς και κομματικούς αποκλεισμούς, αλλά ενωτικά, συλλογικά και ανυποχώρητα, θα δώσουμε τον δίκαιο αγώνα για μια βιώσιμη καθημερινότητα για όλους μας.
Πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τον ενημερωμένο πολίτη ,όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ,ΤΙΠΟΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙ.

Με τιμή
Παράσχος Τσάνταλης