Τελευταία Νέα:

Το κοινό «γύρισε την πλάτη» στο τραγούδι των Σκοπίων στη Eurovision

Στη φετινή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε χθες, με τη νίκη της Ολλανδίας και
του Ντάνκαν ντε Μουρ, ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η εμφάνιση της εκπροσώπου των Σκοπίων στη διοργάνωση καθώς και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν κοινό και κριτές

Ο τρόπος με τον οποίο ψηφίζουν κριτές και κοινό στο διαγωνισμό της Eurovision έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στη φετινή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε χθες, με τη νίκη της Ολλανδίας και του Ντάνκαν ντε Μουρ, ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η εμφάνιση της εκπροσώπου των Σκοπίων στη διοργάνωση καθώς και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν κοινό και κριτές.

Έτσι το τραγούδι που εκπροσώπησε τα Σκόπια κέρδισε τη στήριξη της κριτικής επιτροπής η οποία του έδωσε τη δεύτερη θέση, αλλά το κοινό «γύρισε την πλάτη» στο τραγούδι δίνοντας μόλις 58 βαθμούς με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.
Πολλοί επιχείρησαν να προσδώσουν και πολιτικό χαρακτήρα στη συμπεριφορά κοινού και κριτικής επιτροπής με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στο πλαίσιο αυτό, ερμηνεύτηκε από κάποιους ότι η στήριξη της κριτικής επιτροπής στο τραγούδι μεταφράζεται και σε στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών που σύναψαν Αθήνα και Σκόπια ενώ αντίθετα η πλειοψηφία του κόσμου φέρεται να εξέφρασε την αντίθεσή του με τη Συμφωνία.