Τελευταία Νέα:

1967 - Όταν οι Beatles ήρθαν στην Ελλάδα για να αγοράσουν νησί και να μείνουν εκεί για πάντα (σπάνιες φωτο)

Το θρυλικό συγκρότημα The Beatles, τον Ιούλιο του 1967, ήρθε ινκόγκνιτο στην Ελλάδα.

Ηρθαν με σκοπό να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί, όπου σχεδίαζαν να ζήσουν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, για πάντα. Η αγορά, δεν γίνεται τελικά, και αποχωρούν, αφού περνούν ένα μικρό διάστημα ημερών, επί ελληνικού εδάφους.

Ο Τζων Λέννον, τότε είχε δηλώσει: «Σκοπεύουμε να ζήσουμε σε ελληνικό νησί, ίσως για πάντα, κάνοντας και κάποιες επισκέψεις στην Αγγλία. Ίσως να το μοιράσουμε έξι μήνες Ελλάδα, έξι μήνες Λονδίνο. Θα είναι φανταστικό να είμαστε μόνοι σε αυτό το νησί. Θα χτίσουμε μικρά σπίτια εκεί, και θα ζούμε κοινοβιακά...».
Σε φωτογραφία που τους τραβά, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στις 23 Ιουλίου στην Αράχωβα, φαίνεται ο Τζων Λέννον να πιάνει και αυτός ακόρντο στο τάστο της κιθάρας, ταυτόχρονα με τον δικό μας παραδοσιακό κιθαρίστα. Στη φωτογραφία, στο κέντρο, οι δύο παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, Παπαλεξανδρής και Μηλιώνης. Τους περιστοιχίζουν οι: Ρίνγκο Σταρ, Τζωρτζ Χάρισον, Τζων Λέννον και Πωλ Μακ Κάρτνευ.
Ο Ελληνας διαπραγματευτής για το σπίτι των Beatles στην Ελλάδα
Για την αγορά του νησιού (που δεν έγινε τελικά), ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις ο έλληνας Αλέξης Μάρδας, τον οποίο τότε οι Beatles, είχαν μάνατζερ, εντυπωσιασμένοι από τις ιδέες του, και τις παράξενες εφευρέσεις.
Ο Μάρδας, που είχε το ψευδώνυμο Magic Alex, για ένα διάστημα υπήρξε κάτι σαν γκουρού των Beatles. Σε μία σπάνια φωτογραφία, τον βλέπουμε μυστακοφόρο, στο τραίνο του ΗΣΑΠ, ενώ δίπλα του όρθιοι, είναι οι Πωλ Μακ Κάρτνευ και Τζων Λέννον. Ο Πωλ, παίζει φλογέρα και ο Τζων κρατιέται από τις χειρολαβές, έχοντας μπροστά του τον γιο του Τζούλιαν. Δεν είναι σίγουρο, ότι οι επιβάτες του τρένου, θα αναγνώρισαν ποιους είχαν τότε μαζί τους. Το πιθανότερο είναι, να τους πέρασαν για μπατιροτουρίστες.:

Στην Ελλάδα 3 μήνες μετά τους Rolling Stones
Τα Σκαθάρια, είχαν μόλις βγάλει τον δίσκο Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club, το αριστουργηματικό άλμπουμ διαμάντι της παγκόσμιας ψυχεδέλειας.

Σημειώνουμε ακόμα, πως η επίσκεψή τους στην Ελλάδα, έγινε τρεις μήνες μετά, την ιστορική συναυλία των Rolling Stones, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (17 Απριλίου 1967).
Σε φωτογραφία των Beatles τραβηγμένη στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, βλέπουμε τον Τζων, και τον Πωλ με την τότε σύντροφό του Jane Asher, να αποβιβάζονται από το αεροπλάνο της Ολυμπιακής. Είναι 31 Ιουλίου 1967, ημέρα επιστροφής τους στην Αγγλία. Ο Λέννον, κρατά ταγάρι (με υφασμένο τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο), που προφανώς, έχει αγοράσει από την Ελλάδα.