Τελευταία Νέα:

Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σκάφος είναι γεγονός!

Το καταμαράν ξεκίνησε το ταξίδι του το 2017 και θα το ολοκληρώσει το 2022, αφού πρώτα θα έχει επισκεφθεί τουλάχιστον 50 χώρες ανά τον κόσμο.
Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Είναι ένα σκάφος τύπου καταμαράν, το οποίο ωστόσο, διαθέτει μία ιδιαιτερότητα, που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμη και να... ανοίξει την πόρτα στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Το Energy Observer είναι το πρώτο σκάφος υδρογόνου, το πρώτο πλωτό που κινείται παράγοντας μόνο του την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των μηχανών του.

Το Energy Observer, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τον κόσμο αναφορικά με το μέγιστο θέμα της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιεί τον γύρο του κόσμου, έχοντας στο πρόγραμμά του να περάσει από τουλάχιστον 50 χώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξει την αυτονομία του από τα ορυκτά καύσιμα, «προτείνοντας» μία εναλλακτική λύση στη ναυτιλία, σαφώς πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Το ενεργειακά αυτόνομο σκάφος έχει ξεκινήσει το ταξίδι του από το 2017 και θα το ολοκληρώσει το 2022. Έχει ήδη περάσει από το Λονδίνο και πριν από λίγα 24ωρα βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, όπου το πλήρωμά του είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν το όλο πρότζεκτ στον βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολο 16ο, αλλά και στον πρεσβευτή της Γαλλίας στη σκανδιναβική χώρα.

Η κατασκευή του ενεργειακά αυτόνομου καταμαράν, έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας για την εύρεση εναλλακτικών λύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον.
Δείτε τις φωτογραφίες από το ταξίδι του εντυπωσιακού -εκτός των άλλων- σκάφους: