Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή. Τι είπε για Πρέσπες - Κυριάκο και εκλογές.


Κώστας Καραμανλής: Όλα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός μετά από 10 χρόνια.


Μήνυμα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και συστράτευσης ενόψει των επικείμενων εκλογών έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών στην Α’ και Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε μετά από 10 χρόνια σε επίσημη εκδήλωση, καθώς τελευταία φορά ήταν το 2009. Και είχε πολλά να πει για όλους και για όλα, ειδικά τώρα που η ΝΔ βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση της εξουσίας.

«Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης και πρωταγωνιστεί στον δημόσιο βίο 45 χρόνια. Στον μισό αυτό αιώνα που έχει περάσει άλλαξαν τόσα πολλά στον δημόσιο βίο: άλλαξαν κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα» ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Η παράταξή μας όμως παραμένει ο κύριος πυλώνας του δημόσιου βίου και τώρα είμαστε στο κατώφλι μίας μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας και μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές των συνθηκών. Έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και την στηρίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουν ότι η ΝΔ ιδρύθηκε για να τους εξυπηρετεί πέρα και πάνω από κομματικά πλαίσια» σημείωσε, ενώ απευθυνόμενος στους υποψηφίους, ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την πόλη μας σε αυτόν τον αγώνα».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως «απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες για φόβο δεν μας πτοούν και θα επιστρέφονται στον αποστολέα», ενώ τόνισε ότι «πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον», επισημαίνοντας πως «εμείς φοράμε μία φανέλα και αυτή είναι η φανέλα της εθνικής Ελλάδας».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολύ περισσότερα, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας στο Βουκουρέστι. «

«Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος, εθνικό, παραταξιακό, προσωπικό». Έπρεπε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ζούμε σε μία περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια χαρακτηρίζονται από βεβαιότητα και αστάθεια. Ζούμε σε μία φάση όπου οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ σε μία περίοδο κρίσης και μνημονίων. Χάθηκαν θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και το 1/3 του εθνικού εισοδήματος».

Και για τον Κυριάκο

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον αγώνα που δίνει η Νέα Δημοκρατία για να επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας, σημειώνοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

«Σας έλεγα πάντα την αλήθεια. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Με πολλούς από τα φοιτητικά χρόνια και τους αγώνες της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Με άλλους από τις μάχες που δώσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες από τις μάχες μας για την Ελλάδα. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί σε καλούς και χαλεπούς καιρούς, σε νίκες και ήττες», υποστήριξε ο Κώστας Καραμανλής.

«Ξέρω ότι στα ανηφορικά μονοπάτια που τα διαβήκαμε μαζί καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω ότι, όταν μπαίνουμε στη μάχη, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος και κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο. Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη και καλώ και όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπραξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας. Για μία ακόμη φορά, σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, τα παιδιά και τη ζωή μας» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.