Τελευταία Νέα:

Ποια είναι η πιο ... άχρηστη γέφυρα που φτιάχτηκε ποτέ;

Χτισμένη από έναν σωρό αγαθές προθέσεις, αλλά και πολύ περισσότερα χρήματα, η γέφυρα αυτή διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πιο άχρηστης που υπήρξε ποτέ.
Κόστισε 150.000 ευρώ και υψώθηκε πάνω από τον αυτοκινητόδρομο N44 που χωρίζει το δάσος Haagse Bos από το πάρκο Clingendael στη Χάγη της Ολλανδίας, προκειμένου να προστατευτούν οι αποικίες των σκίουρων που έβρισκαν φρικτό θάνατο προσπαθώντας να διασχίσουν τον δρόμο.
Για να δώσουν μια απάντηση στους επικριτές τους που έκαναν λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι υπέρμαχοι της γέφυρας αποφάσισαν να καταγράψουν με κάμερες κλειστού κυκλώματος πόσοι σκίουροι διέσχιζαν τη γέφυρα. Ήθελαν να τους δώσουν μια αποστομωτική απάντηση, προβάλλοντας τον «τεράστιο αριθμό των τρωκτικών που τη χρησιμοποίησαν και γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο». 
Τα αποτελέσματα, ωστόσο, ήταν σοκαριστικά για τα μέλη της Φιλοζωικής Εταιρείας της Χάγης. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, διαπίστωσαν πως μόλις…πέντε (αριθμός 5) σκίουροι την επέλεξαν για τη διέλαυσή τους. Συγκεκριμένα, τρεις σκίουροι το 2014 και δύο το 2015. Δεν το λέμε εμείς, το ανακοίνωσε επισήμως με δελτίο τύπου οη δημοτική αρχή της Χάγης!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Hague online, οι υπέρμαχοι της γέφυρας δεν το έβαλαν κάτω και συνέστησαν υπομονή, λέγοντας ότι… πού θα πάει, οι σκίουροι τη συνηθίσουν.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και πλέον η γέφυρα θεωρείται «σύμβολο» της προχειρότητας που οδηγεί σε πανάκριβα έργα χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη ερευνητική εργασία. Οι επικριτές λένε επιπλέον ότι η κατασκευή ήταν μεταλλική και όχι από ξύλο, ένα υλικό που θα συνήθιζαν πιο εύκολα οι σκίουροι.