Τελευταία Νέα:

Τι απαντάει ο Μητσοτάκης για τις επιστολές καραμανλή και την συμφωνία των Πρεσπών.


Σε Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Alpha - Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών στο ερώτημα :

Γιατί θα τηρήσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού εκτιμάτε ότι αποτελεί εθνική ήττα ήταν το ερώτημα που ετέθη στον κ.Μητσοτάκη, ενώ του ζητήθηκε και σχόλιο επί των επιστολών Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους.

Απάντησε:

«Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε όχι στο Βουκουρέστι, όπως και πέντε πρωθυπουργοί είπαν όχι στη συνέχεια, ενώ οι επιστολές ήταν γνωστές στον ελληνικό Τύπο από το 2005. Και όταν υπέστη αφόρητες πιέσεις το 2008 κράτησε υπεύθυνη εθνική στάση.

Ο κ.Τσίπρας δεν είπε ποτέ γιατί βιάστηκε για το θέμα, γιατί βρέθηκε απέναντι στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το 2015, είναι καταγεγραμμένο, ότι ο κ.Γιούνκερ του είχε πει ότι θα σε βοηθήσουμε αλλά θα λύσεις το θέμα των Σκοπίων. Στο θέμα των Σκοπίων ο κ.Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια».

Πρόσθεσε δε, ότι ο κ.Τσίπρας εξαγόρασε ψήφους για τη Συμφωνία με υπουργικές και άλλες θέσεις. Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η Συμφωνία πολύ δύσκολα ανατρέπεται και προανήγγειλε επικοινωνιακή εκστρατεία για την αληθινή Μακεδονία.