Τελευταία Νέα:

Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την Θεομηνία στην Χαλκιδική (Video)


Tον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική, με τα περισσότερα διεθνή μέσα να κάνουν λόγο για έξι τουρίστες νεκρούς και έναν αγνοούμενο.

«Ισχυροί άνεμοι, βροχοπτώσεις και χαλάζι έπληξαν τη Χαλκιδική, κοντά στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα έξι τουρίστες να χάσουν τη ζωή τους και 30 να τραυματιστούν», αναφέρει το BBC, σημειώνοντας ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή έπειτα από κύμα καύσωνα. Το βρετανικό δίκτυο ανάρτησε επίσης ερασιτεχνικό βίντεο, όπου πλήθος κόσμου έχει βρει καταφύγιο σε μπαρ ξενοδοχείου.

«Έξι τουρίστες νεκροί από σφοδρές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα», γράφει η «Guardian», επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται δύο παιδιά.

«Ανεμοστρόβιλος και χαλαζόπτωση σάρωσαν την Χαλκιδική», είναι ο τίτλος της «Monde», η οποία εκτός από τον αριθμό των νεκρών, αναφέρει ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αντίστοιχα δημοσιεύματα φιλοξενούν πλήθος ακόμη γαλλικών μέσων, όπως η «Figaro», το περιοδικό «Le Parisien» και το «Nouvel Observateur».

«Καταιγίδα στην Ελλάδα: Νεκροί έξι τουρίστες», γράφει επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η «Corriere della Sera».


Βίντεο