Τελευταία Νέα:

Αυτό είναι το μέλλον της Τηλεόρασης - Δείτε Τι είναι το Android TV





Το Android TV είναι ο τρόπος με τον οποίο η Google μετατρέπει την τηλεόρασή σας σε έξυπνη. Έχει πολλά κοινά με άλλες λύσεις Smart TV’s, αλλά διαθέτει και πολλά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα λειτουργικά συστήματα για τηλεροάσεις όπως το WebOS των LG και το Tizen των μοντέλων Samsung.
Το Android TV είναι μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google για τα smartphones το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τηλεοράσεις. Αυτή η περιγραφή, ωστόσο, δεν απόδίσει πραγματικά το πόσο διαφορετικό είναι το Android TV από το Android.
Όταν ανοίγετε την Android TV τηλεόρασής σας, αντί να σας υποδεχτεί μια οθόνη γεμάτη εφαρμογές ή widgets, όπως αναζήτηση και καιρός, η αρχική οθόνη του Android TV εστιάζει στο να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το περιεχόμενο που μπορείτε να απολαύσετε είτε μέσω μιας από τις συνδρομητικές σας υπηρεσίες, όπως το Netflix ή τη Μουσική Google Play ή από τη δική σας συλλογή βίντεο και τανιών.
Το Android TV μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών Google Play, όπου εκεί θα βρείτε χιλιάδες apps και games που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εμφανίζονται άψογα στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας (πάνω από 4.000 εφαρμογές) πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευτείτε να διαβάσετε κείμενο ή να πλοηγηθείτε κάτι που στο κινητό σας συνηθίζετε να κάνετε με το δάχτυλο.



Ενσωματωμένο σε κάθε έκδοση του Android TV είναι το Google Assistant, το οποίο παρέχει φωνητικό έλεγχο για το περιεχόμενο της τηλεόρασής σας, καθώς και για όλες τις συμβατές έξυπνες συσκευές του σπιτιού. Στο Android TV ενσωματώνεται η τεχνολογία Chromecast της Google, επιτρέποντάς σας να προβάλλετε βίντεο και να πραγματοποιείτε κοινή χρήση της οθόνης της τηλεόρασης από συμβατά smartphones, προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές.



Το Android TV υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα τεχνικών χαρακτηριστικών όπως 4K UltraHD και HDR για την εικόνα και Dolby Atmos για τον ήχο. Το αν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις δυνατότητες εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης ενώ και το περιεχόμενο που σκοπεύετε να αναπαράγετε θα πρέπει να είναι συμβατό με τα παραπάνω φορμα εικόνας και ήχου.
Android TV τηλεοράσειςΤο Android TV βρίσκεται προεγκατεστημένο ως λειτουργικό σύστημα σε επιλεγμένα μοντέλα τηλεοράσεων των εταιρειών Sony, Hisense, Sharp, Philips, Metz και TCL τα οποία και συνεχώς θα αυξάνονται το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Android TV είναι εδώ για να μείνει.
Αν δεν σκοπεύετε να αγοράσατε σύντομα νέα τηλεόραση δεν χρειάζετε να στεναχωριέστε γιατι μπορείτε να “μετατρέψετε” σε Android TV την τηλεόραση που ήδη έχετε συνδέοντας στη θύρα HDMI ένα φτηνό και ισχυρό Android TV Box όπως το Flowfon F1. Αν θέλετε να το κάνετε απολύτως σωστά τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα από τα πιστοποιημένα tv box όπως τα Nexus Player, Nvidia Shield, Razer Forge TV, Xiaomi MiBox και MiBox S ανεβάζοντας όμως το κόστος.
Πηγή: Techblog.gr