Τελευταία Νέα:

Όχι, δεν έκλεψαν το Χάτσικο της Ναυπάκτου


Ο σκύλος επί 18 μήνες έμενε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή το αφεντικό του - Ισπανός δημοσιογράφος τον πήρε μαζί του θεωρώντας πως είναι αδέσποτος - Η κόρη του πρώτου του ιδιοκτήτη ζητά τώρα τον σκύλο πίσω.
Τι ισχύει

Ο σκύλος που έγινε γνωστός με το όνομα «Χάτσικο», άνηκε σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος απεβίωσε προ 18μήνου. Ωστόσο, ο σκύλος δεν έφερε την προβλεπόμενη σήμανση (μικροτσίπ).

Μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του, ο σκύλος φαίνεται πως έμενε δίπλα από εικονοστάσιο στο σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του, ενώ το φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Το ζώο ζούσε ως αδέσποτο, δίχως να έχει υιοθετηθεί επίσημα από κάποιον.

Στις 31 Ιουλίου, ένας γνωστός Ισπανός φιλόζωος με το ψευδώνυμο Victor Larkhill (πραγματικό όνομα Ιβάν Χιμένεζ), πέρασε από το σημείο και σε συνεργασία με Ελληνίδα εθελόντρια, απομάκρυνε το σκύλο από την περιοχή. Η Ελληνίδα εθελόντρια ήταν το άτομο που άφησε το επίμαχο σημείωμα :

Στη συνέχεια, ο «Χάτσικο» μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε μικροτσίπ και δεν άνηκε σε κάποιον. Το ζώο σημάνθηκε, εκδόθηκαν όλα τα νόμιμα έγγραφα (διαβατήριο/βιβλιάριο) και ταξίδεψε αεροπορικώς στην Ισπανία.



Όταν όμως ενημερώθηκε για την υπόθεση η κόρη του πρώτου του ιδιοκτήτη, με αναρτήσεις της στο facebook έκανε γνωστό ότι ο σκύλος δεν ήταν παρατημένος, αλλά ότι προτιμούσε ο ίδιος να ζει εκεί που είχε σκοτωθεί ο πατέρας της και τον φρόντιζαν από απόσταση. Επίσης, ζητά να επιστραφεί στην οικογένειά της ο σκύλος, που το όνομά του είναι Μπλεσντ (Blessed).

Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση για εκείνους τους οποίους δεν καταλαβαίνουν ή χειρότερα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Όταν ενημερώνεσαι για ένα γεγονός λίγο διαφορετικό από τα καθημερινά νέα, το οποίο σε αγγίζει ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει για έναν άνθρωπο που δεν βρίσκεται στη ζωή, τότε παρακολουθείς αλλά δεν πράττεις αρνητικά! Η οικογένεια μας θα μπορούσε να πάρει η ίδια το σκυλάκι στο σπίτι ώστε να το φροντίζει και να μην το αφήσουμε εκτεθειμένο στον ήλιο, δίπλα από το εικόνισμα του μπαμπά μου. Δεν το κάναμε όμως αυτό, διότι ο σκύλος είχε επιλέξει μόνος του ως ΜΟΝΙΜΗ κατοικία του να ζει στο συγκεκριμένο μέρος, δίπλα από το εικόνισμα. Δεν είναι σωστό να το αναγκάζουμε να μείνει κάπου αλλού για να το φροντίσουμε , αλλά να το επισκεπτομαστε στο μέρος που έχει επιλέξει εκείνο. Καταληκτικά , θα ήθελα εκ μέρος της οικογενειας ο σκύλος να επιστρέψει στην κατοικία του για να είναι ευτυχισμένος. Όποιος μπορεί ας κάνει μια κοινοποίηση για να βρεθεί. Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου. Ευχαριστώ.