Τελευταία Νέα:

Ελάφι καλυμμένο με τεράστιους όγκους στη Μινεσότα (φώτο)


Οι φωτογραφίες ενός ελαφιού στη νοτιοδυτική Μινεσότα κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, μετά την ανάρτηση μιας φωτογράφου.
Η Τζούλι Κάροου φωτογράφισε ένα ελάφι το οποίο καλύπτεται από μεγάλους όγκους, προκαλώντας ερωτήματα στο Διαδίκτυο. «Βοσκούσε και δεν φαινόταν υποσιτισμένο, αλλά δεν μπορούσα να δω τα μάτια του», ανέφερε η φωτογράφος.

Φωτογραφίες του ελαφιού


Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, το ελάφι έχει μια δερματική ασθένεια, που είναι κοινή σε ελάφια και μουλάρια στη Βόρεια Αμερική. Οι όγκοι είναι αποτέλεσμα αυτής της ασθένειας.


Τα ελάφια που πάσχουν από τη νόσο δεν υποφέρουν, εκτός αν οι όγκοι περιορίζουν την όραση και τη λήψη φαγητού. Με τον καιρό οι όγκοι υποχωρούν

«Ονομάζονται δερματικά ινομυώματα, που προκαλούνται από ιό θηλώματος. Δεν είναι κάτι καινούργιο για την Μινεσότα, καθώς έχουμε φωτογραφίες σχεδόν κάθε χρόνο από ελάφι με ινομυώματα. Είναι σαν κονδυλωμάτων. Με το χρόνο υποχωρούν και πέφτουν. Ωστόσο, σε πολύ ακραίες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές. Αυτό το ελάφι έχει όγκους κοντά στα μάτια, που μπορεί να επηρεάσουν την όρασή του και έχει και κοντά στις αρθρώσεις που μπορούν να επιβραδύνουν την κίνησή του. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες περιπτώσεις ινομυωμάτων που έχω δει ποτέ σε ένα ελάφι στη Μινεσότα. Θα μπορούσε να είναι εύκολος στόχος για κογιότ. Δεν θα παρέμβουμε στη φύση σε αυτή την περίπτωση», σημειώνει ο DNR της Μινεσότα.