Τελευταία Νέα:

Δείτε ποιος είναι ο πρώτος καρπός που θα καλλιεργηθεί σε εξωγήινο περιβάλλον - Γιατί επιλέχθηκε



Τα διαστημικά ταξίδια, τόσο στη σελήνη, όσο και στον Άρη, περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδια της NASA.Εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους σε τακτική βάση ή ακόμα και να εγκατασταθούν μόνιμα και να ζήσουν εκεί, θα χρειαστούν τροφή.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να καλλιεργηθούν φρούτα και σε περιβάλλον διαφορετικό από αυτό της γης. Μετά από τα διάφορα φυτά και τα λαχανικά που οι αστροναύτες και οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν στο διάστημα, έρχεται και ο πρώτος καρπός.

Η NASA ανακοίνωσε τα πρώτα φρούτα που θα καλλιεργηθούν στο διάστημα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο λόγος για την ταπεινή πιπεριά chili, αλλιώς γνωστή με το λατινικό της όνομα capsicum annuum. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρώτο βήμα για τη NASA, η οποία έχει ήδη επιλέξει ένα νέο εδώδιμο φυτό που θα καλλιεργηθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και είναι μια πολύ πικάντικη επιλογή. Σύμφωνα με τις αναφορές του Rio Grande Sun, η NASA έχει επιλέξει την πιπεριά της Ισπανίας για το επόμενο πρόγραμμα διαστημικής καλλιέργειας. Οι πιπεριές chili θα είναι ο πρώτος καρπός που θα αναπτυχθεί ποτέ από τη NASA στο διάστημα.



Η συλλογή φυτών για ανάπτυξη στο διάστημα -ειδικά όταν πρόκειται για πιθανές επιλογές τροφίμων για μελλοντικές αποστολές- πρέπει να γίνει προσεκτικά. Είναι σημαντικό το να γίνουν πολλές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον ένα φυτό θα παρέχει τα κατάλληλα διατροφικά οφέλη για τους αστροναύτες, καθώς και τις ατομικές απαιτήσεις κάθε μονάδας. «Ψάχναμε επίσης για ποικιλίες που δεν μεγαλώνουν πολύ και που είναι πολύ παραγωγικές στα ελεγχόμενα περιβάλλοντα που θα χρησιμοποιούσαμε στο διάστημα», δήλωσε ο Ray Physicalist της Plan NASA Ray Wheeler.

Και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο είδος πιπεριάς είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθεί, μεγαλώνει σε μεγάλα υψόμετρα και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να καλλιεργηθεί. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική και σε εξωγήινο περιβάλλον. Ο συγκεκριμένος καρπός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του αστροναύτη, αφού η μηδενική βαρύτητα στέλνει τα περισσότερα σωματικά υγρά στο κεφάλι, κάνοντας τους αστροναύτες να αισθάνονται σα να έχουν συνεχές κρυολόγημα».






Πηγή: Γιώργος Μουλάς – itrofi.gr