Τελευταία Νέα:

Η Σιβηρία φλέγεται και δεν είναι καθόλου καλό - Τι σημαίνουν οι πυρκαγιές για την κλιματική αλλαγή


Τεράστια πυρκαγιά προκαλεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή 

H έκταση της φωτιάς είναι τεράστια καθώς εκτιμάται πως έχουν καταστραφεί πάνω από 3 εκατομμύρια εκτάρια καθώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε και κάλυψε μια περιοχή που είναι περίπου ίση με το Βέλγιο. Αν και οι αρχές λένε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες, ο καπνός έχει σκεπάσει ολόκληρες πόλεις και χωριά και ήδη στα social media υπάρχουν οργισμένες αναρτήσεις που δείχνουν την κατάσταση. 

Η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Σιβηρία είναι δύσκολη και οι προβλέψεις παραμένουν μη ευνοϊκές, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από το Κρανογιάρσκ όπου συμμετέχει σε σύσκεψη που έχει ως θέμα την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. 

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους των περιοχών από τις δασικές περιοχές, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες για την κατάσβεση τους πρέπει να συνεχισθούν, όπως και ότι κύριος στόχος των προσπαθειών αυτών είναι να μην επεκταθούν οι πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι στο Κρανογιάρσκ θα σταλούν, από επτά περιοχές της χώρας, αεροσκάφη τύπου Il-76 για να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών. Στο Κρανογιάρσκ έχει επίσης μεταβεί ομάδα στρατιωτικών της οποίας ηγείται ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ. 

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανάρτησε στο Instagram βίντεο μέσω του οποίου καλεί τον κόσμο να προσέξει τις άνευ προηγουμένου πυρκαγιές στην Σιβηρία, την Γροιλανδία και την Αλάσκα. Επίσης πόσταρε ένα θέμα από την εφημερίδα The Guardian, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές αυτές είναι ορατός από το Διάστημα 


Παραθέτει επίσης στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, σύμφωνα με τα οποία οι δασικές πυρκαγιές εκπέμπουν στον αέρα τόσο διοξείδιο του άνθρακα μηνιαίως, όσο εκπέμπει η Σουηδία μέσα σ ένα χρόνο. Στα σχόλιά τους οι κάτοικοι των ρωσικών περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές ευχαριστούν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το ενδιαφέρον που δείχνει για το πρόβλημά τους. 







Πηγή: www.lifo.gr