Τελευταία Νέα:

Δείτε πως θα απαλλαγείτε μια και καλή από τις ειδοποιήσεις του Chrome!


Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους  browser, έχει όμως ένα μεγάλο και άκρως ενοχλητικό χαρακτηριστικό.

Ποιο είναι αυτό; Ζητάει συνεχώς αν θέλεις το κάθε site που επισκέπτεσαι, να σου στέλνει ειδοποιήσεις… και εσύ πατάς οκ. Ξέρεις, όμως, πώς να σταματήσεις τα ενοχλητικά notifications στον Chrome;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σαν χρήστες στο διαδίκτυο έχουμε ένα κακό συνήθειο. Όταν μας ζητάνε για οτιδήποτε τη συγκατάθεσή μας, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να διαβάσουμε τι λέει… και πατάμε απευθείας «οκ». Κάπως έτσι καταλήγουμε να μας παίρνουν τα προσωπικά δεδομένα και να μας spamάρουν με δεκάδες notifications.. Ο δε chrome στέλνει notifications για τα πάντα! Αποτέλεσμα; Να μην μπορείς να πλοηγηθείς με την ηρεμία σου σε ό,τι θέλεις εσύ! Ε, υπάρχει τρόπος να σταματήσεις τα ενοχλητικά notifications στον Chrome σε μερικά πολύ απλά βήματα!

Αυτά τα ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα δεν είναι απλά ενοχλητικά, αλλά απίστευτα ενοχλητικά! Αν βαρέθηκες και εσύ όλα αυτά τα ενοχλητικά notifications, υπάρχει εύκολος τρόπος να τα ξεφορτωθείς για πάντα… ή έστω μέχρι να αποφασίσεις εσύ ότι τα χρειάζεσαι!

Τα βήματα για να σταματήσεις τα ενοχλητικά notifications στον Chrome είναι τα εξής!

1. Πήγαινε στο settings menu του Chrome

Θα το βρεις στο menu δίπλα στο address bar. Κάνε scroll μέχρι το τέλος της λίστας και κλίκαρε στο «Settings».


2. Βρες το «Advanced» menu

Αφού επιλέξεις settings, θα ανοίξει μια νέα καρτέλα με μια σειρά από menus. Πάλι, θα πρέπει να μεταβείς στο κάτω μέρος και θα κλικάρεις στο «Advanced».


3. Διάλεξε «Site Settings»

Από το advanced menu, μετακινήσου προς τα κάτω στο «Site Settings,» κάτω από το «Privacy and security» section.


4. Βρες την επιλογή «Notifications»

Από τη στιγμή που είσαι στην επιλογή «Site Settings», επιλέγεις το «Notifications». Το πρώτο πράγμα που θα βρεις, είναι το «Ask before sending (recommended)». Αυτό μπορεί να είναι στα «recommended» setting, αλλά μην επιτρέψεις το λεκτικό της Google να σε μπερδέψει! Αν το συγκεκριμένο είναι enabled, σημαίνει πως τα websites είναι ελεύθερα να σου στέλνουν αυτά τα ενοχλητικά notifications requests. Βάλτο στο off και είσαι free από τα ενοχλητικά notifications στον Chrome!


Σημείωση! Εάν υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες από τις οποίες θέλετε να εμφανίζονται ειδοποιήσεις, μπορείτε να προσθέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους στην ενότητα με τίτλο «Allow». Ομοίως, εάν υπάρχουν μόνο μερικές ενοχλητικές τοποθεσίες που θέλετε να μπλοκάρει, μπορείτε να τις προσθέσετε στο τμήμα «Block».

Αυτό ήταν! Ο Chrome θα αποθηκεύσει όλες τις αλλαγές που έχεις κάνει αυτόματα.





Πηγή: ipop.gr