Τελευταία Νέα:

Facebook: Φέρνει νέα λειτουργία – Δείτε τι υπόσχεται στους χρήστες



Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν ποιοι εξωτερικοί ιστότοποι παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους, αλλά και να εμποδίζουν το Facebook από το να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για στοχευμένες διαφημίσεις.

Πρόκειται για μια μικρή αλλά δυνητικά ισχυρή αλλαγή, που θα μπορούσε να αποδυναμώσει τα εργαλεία διαφημίσεων του Facebook, κάνοντας τις διαφημίσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λιγότερο αδιάκριτες και επιθετικές απέναντι στους χρήστες.
– Το εργαλείο, που ονομάζεται Off-Facebook Activity, δείχνει στους χρήστες μια περίληψη των πληροφοριών που άλλες εφαρμογές και ιστότοποι έχουν στείλει στο Facebook και τους επιτρέπει να τις «καθαρίσουν» από τον λογαριασμό τους.
– Οι χρήστες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη χρήση οποιωνδήποτε μελλοντικών δεδομένων για στοχευμένες διαφημίσεις.
– Η λειτουργία δεν εμποδίζει το Facebook να συλλέξει αυτά τα δεδομένα σε πρώτη φάση, όμως διατηρεί την ανωνυμία τους. Με απλά λόγια, το Facebook απλώς θα αποσυνδέει τα δεδομένα από τον λογαριασμό ενός μεμονωμένου χρήστη.
– Το νέο εργαλείο θα ξεκινήσει σταδιακά τους επόμενους μήνες, αρχίζοντας από την Ιρλανδία, τη Νότια Κορέα και την Ισπανία