Τελευταία Νέα:

Απίστευτο - Σχολείο απαγορεύει τον Χάρι Πότερ γιατί περιέχει… πραγματικά ξόρκια


Όλα τα βιβλία με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ απέσυρε από τη βιβλιοθήκη του ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ με το επιχείρημα ότι «περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια που αν εκτελεστούν από ανθρώπους υπάρχει κίνδυνος επίκλησης κακών πνευμάτων».

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στους γονείς ο πάστορας του σχολείου St Edward. Σε e-mail που τους έστειλε υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση από μίλησε με αρκετούς εξορκιστές που τον συμβούλεψαν να αποσύρει τα επίμαχα βιβλία.

«Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν τη μαγεία τόσο καλή όσο και κακή αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι μια έξυπνη απάτη. Οι κατάρες και τα ξόρκια στο βιβλίο είναι πραγματικά» έγραψε ο πάστορας στους γονείς.

Η επιβλέπουσα τα σχολεία για την Καθολική επισκοπή του Νάσβιλ κάλυψε τον πάστορα λέγοντας ότι «η απόφαση που πήρε είναι μέσα στις αρμοδιότητές του».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα βιβλία με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο και την παρέα του προκαλούν αντιδράσεις στις ΗΠΑ και αλλού.

Το 2001 πάστορας στο Νίου Μέξικο είχε επιβλέψει την καύση βιβλίων του Χάρι Πότερ ενώ το 2003 ο καρδινάλιος τότε και Πάπας μετέπειτα Βενέδικτος είχε περιγράψει τα βιβλία ως «αποπλάνηση που δεν γίνεται αντιληπτή και έτσι διαστρεβλώνουν τη χριστιανικότητα στην ψυχή πριν αυτή να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα».

To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο