Τελευταία Νέα:

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να επιστρέψουν στην ρουτίνα του σχολείου μετά τις διακοπές


Οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και το πρώτο και κυρίαρχο άγχος των γονιών είναι να βρουν ένα τρόπο να προσαρμοστούν τα παιδιά τους και πάλι στο πρόγραμμα που επιβάλει η καθημερινότητα.

Μετά από τόσες εβδομάδες που έχουν περάσει από την τελευταία μέρα που πήγαν σχολείο ή άνοιξαν κάποιο βιβλίο να διαβάσουν, είναι λογικό μερικά παιδιά να δυσκολεύονται να επιστρέψουν στην ρουτίνα του σχολείου.

Η επιστροφή στην τάξη μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα είναι πιθανό να προκαλέσει μαι σειρά αρνητικών συμπεριφορών.
Τι μπορείτε, όμως, να κάνετε για να διαχειριστείτε την συμπεριφορά των παιδιών σας;

WESTEND61 VIA GETTY IMAGES

Τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν πολλές ώρες ύπνου συχνά μπορεί να είναι ευερέθιστα.

1. Προετοιμάστε το παιδί σας τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν

Αρχικά, προσπαθήστε να προσαρμόσετε την καθημερινότητα του και τα ωράρια που τρώει και κοιμάται βάσει του προγράμματος του σχολείου. Έτσι, όταν πραγματικά αρχίσει το σχολείο, δεν θα είναι τόσο δύσκολο στο παιδί σας να ακολουθήσει το ίδιο χρονοδιάγραμμα.


2. Βεβαιωθείτε ότι κοιμούνται καλά το βράδυ

Τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν πολλές ώρες ύπνου συχνά μπορεί να είναι ευερέθιστα, να έχουν χαμηλή συγκέντρωση ή να είναι κουρασμένα.

3. Προσπαθήστε να καταλάβετε τα συναισθήματά τους από το να τα μαλώσετε

Μην τους φωνάξετε επειδή μπορεί να αντιδρούν για το σχολείο, αλλά προσπαθήστε να τα καταλάβετε και να τα ενθαρρύνετε, λέγοντάς τους πράγματα όπως: «Θα δεις ξανά τους φίλους σου και θα τους πεις για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που έκανες στις διακοπές».


Προσαρμόστε την καθημερινότητα του και τα ωράρια που τρώει και κοιμάται βάσει του προγράμματος του σχολείου.

4. Δώστε τους κίνητρα

Φτιάξτε μαζί τους μια λίστα με όλα αυτά που θα κάνουν μέσα στο χρόνο εκτός του σχολείου, ώστε να ανυπομονούν.

5. Ώρα να του πάρετε το κινητό

Είναι πιθανό στις καλοκαιρινές διακοπές να έπαιζαν πολύ ώρα στο κινητό, τον υπολογιστή ή έβλεπαν τηλεόραση. Καλό θα ήταν να αρχίσετε να περιορίζετε την χρήση των ηλεκτρονικών σταδιακά, ώστε να συνηθίσουν πιο γρήγορα στην απουσία τους.


Καλό θα ήταν να αρχίσετε να περιορίζετε την χρήση των ηλεκτρονικών σταδιακά.

6. Ξυπνήστε τα 15 λεπτά νωρίτερα

Μόλις αρχίσει το σχολείο, ξυπνήστε τα παιδιά 10-15 λεπτά νωρίτερα απ′ ότι νομίζετε ότι είναι απαραίτητο για να φτάσετε στο σχολείο εγκαίρως. Είναι πολύ εύκολο να αργήσετε το πρωί και να τρέχετε τελευταία στιγμή. Γνωρίζοντας ότι έχετε αρκετό χρόνο, τα πράγματα θα κινηθούν πιο ομαλά και θα αισθάνεστε ήρεμοι.






πηγή: Huffpost UK










To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο