Τελευταία Νέα:

Ηλεκτρικές συσκευές που καίνε πάρα πολύ ρεύμα - Πως θα το μειώσετε


Σας ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ φουσκωμένος και δεν ξέρετε τον λόγο; Είναι πολύ πιθανόν να φταίνε κάποιες συσκευές στο σπίτι σας που καίνε πολύ ρεύμα. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι πιο ύποπτες και βάλτε τα δυνατά σας για να αλλάξετε τον τρόπο που τις χειρίζεστε.


Πιστολάκι μαλλιών Είναι μια από τις συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα και κανείς δεν τις υποψιάζεται. Προσοχή στη χρήση του λοιπόν για να μην ανεβάζετε τον λογαριασμό σας χωρίς λόγο.


Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται το πιστολάκι καίει πολύ ρεύμα!

Κλιματιστικό .Αν το κλιματιστικό σας είναι inverter τότε σίγουρα η κατανάλωσή του θα είναι πολύ λιγότερη σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό που είναι παλιάς τεχνολογίας. Η ιδανική θερμοκρασία για να μην καίει πάρα πολύ ρεύμα είναι 10 βαθμούς πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία (τους χειμερινούς μήνες) και 10 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία (τους καλοκαιρινούς μήνες).


Tip : Όσο πιο παλιά είναι μια ηλεκτρική συσκευή τόσο πιο μεγάλη κατανάλωση ρεύματος κάνει. Γι’αυτό βάλτε στόχο να αντικαταστήσετε σιγά σιγά μια-μια τις συσκευές που έχετε πολλά χρόνια. Μπορεί να ξοδέψετε τώρα κάποια χρήματα παραπάνω στην αγορά τους αλλά θα γλυτώσετε σίγουρα χρήματα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ψυγείο : Είναι λογικό να φουσκώνει ο λογαριασμός σας εξαιτίας συσκευών που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε όμως είναι πως ένα ψυγείο παλαιού τύπου έχει τριπλάσιο κόστος ανά ώρα λειτουργίας από αυτό που έχει ένα ψυγείο νέου τύπου. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε άμεσα το ψυγείο σας, τότε προσπαθήστε απλά να μην το ανοιγοκλείνετε συχνά.


Προσέξτε να μην ανοιγοκλείνετε το ψυγείο σας συνέχεια και χωρίς λόγο.

Έξυπνο tip : Για να δείτε αν το ψυγείο σας έχει μεγάλη απώλεια ενέργειας βάλτε ένα κομμάτι χαρτί στην πόρτα και στη συνέχεια κλείστε την. Αν το χαρτί παραμείνει στη θέση του τότε η πόρτα είναι κλεισμένη καλά και δεν υπάρχουν πολλές απώλειες.

Θερμοσίφωνας : Μην αφήνετε ποτέ τον θερμοσίφωνα ανοιχτό για παραπάνω από 30 λεπτά. Αποφύγετε να πλένετε τα ρούχα με πολύ ζεστό νερό και προτιμήστε χλιαρό νερό ή κρύο.

Tip : Μπορείτε να γλυτώσετε περίπου 150-200 ευρώ τον χρόνο από τους λογαριασμούς ρεύματος αν βγάζετε από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε.Χρησιμοποιήστε τον φούρνο για να ψήνετε μόνο τα απαραίτητα.

Φούρνος : Ο φούρνος είναι η συσκευή με την περισσότερη κατανάλωση ρεύματος μέσα στο σπίτι. Περιορήστε τη χρήση του όσο το δυνατόν περισσότερο και επενδύστε λίγα χρήματα σε κάποιο φουρνάκι ή grill που καίνε λιγότερο ρεύμα. Αποφύγετε να ζεσταίνετε τα ροφήματά σας στα μάτια της κουζίνας και χρησιμοποιήστε αποκλειστικά ένα γκαζάκι που δεν καταναλώνει καθόλου ρεύμα.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.