Τελευταία Νέα:

Απάντηση της Φιλοζωικής Αριδαίας στους κατοίκους της Όρμας


Διαβάσαμε με προσοχή το κείμενο των κατοίκων και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως στα περισσότερα συμφωνούμε, ότι δηλαδή πρέπει να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα, ότι εγκαταλείπονται αθώες ψυχές από ασυνείδητους ιδιοκτήτες, ότι δεν είμαστε μόνο υπεύθυνοι γι’ αυτά που κάνουμε αλλά και γι’ αυτά που δεν κάνουμε, κατά τη φράση του Μολιέρου. Επίσης, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι ένα πολιτισμένο κείμενο, χωρίς φραστικές χυδαιότητες.


Ωστόσο, αγαπητοί κάτοικοι, είναι τουλάχιστον ντροπή να μας παρουσιάζετε ως σύλλογο που ενεργεί για να φανεί, ενώ δεν κάνει και κάτι σημαντικό. Είναι άδικο να λέτε ότι «ποστάρουμε» τη φιλοζωία μας, τη στιγμή που πολλοί από μας δεν έχουμε καν Facebook (από επιλογή). 

Είναι άδικο να αμφισβητείτε το έργο ενός συλλόγου, του οποίου ο πρόεδρος τρέχει από το πρωί ως το βράδυ, για να καθαρίσει, να ταΐσει, να περιθάλψει, να μαζέψει, να ανακουφίσει, να αποκαταστήσει ζώα. Το τι ακούμε δε λέγεται… Ότι βγάζουμε πολλά χρήματα, ότι δεν είναι φυσιολογικό να προσφέρει κάποιος χωρίς αντάλλαγμα και πολλά άλλα. Δεν πειράζει. Η προσφορά γίνεται όχι για επιβράβευση, αλλά για την ικανοποίηση της ανθρώπινης ψυχής.

Επειδή, λοιπόν, το κείμενό σας ήταν πολιτισμένο, πολιτισμένα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε κι εμείς, αλλά με στοιχεία. Αρχικά θα θέλαμε να μας αναφέρετε πότε κάνατε συγκεκριμένες δράσεις για τα ζώα και τι είδους. Επίσης, πότε ζητήσατε τη βοήθεια της Φιλοζωικής και δε σας προσφέρθηκε αυτή; Αν συνέβη κάτι τέτοιο, θα έχει ενδιαφέρον να το καταγγείλετε.

Και περνάμε τώρα στα στοιχεία: Μέσα στην τετραετία της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, σε απόλυτη συνεργασία με τον Σύλλογό μας, τσιπαρίστηκαν και εμβολιάστηκαν 1050 σκυλιά. 580 θηλυκά σκυλιά στειρώθηκαν, τα οποία κουβαλήθηκαν και φροντίστηκαν πριν και μετά από μέλη μας και, κυρίως, από τον Πρόεδρό μας. Επίσης, 86 σκυλιά ζουν σε δικό μας χώρο, τα οποία ταΐζει, περιποιείται και περιθάλπει ο Πρόεδρός μας. 

Με καθαρά δικό μας πρόγραμμα στειρώθηκαν άλλα 60 σκυλιά και 10 γάτες. Πραγματοποιήθηκαν, ακόμα, από μέλη του Συλλόγου μας επισκέψεις σε Σχολεία της περιοχής μας, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, τόσο στην Αριδαία όσο και στον Αρχάγγελο και την Ξιφιανή, κατά τη διάρκεια των οποίων προβλήθηκε υλικό εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και από την Πρωτοβάθμια της περιοχής μας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέλος, δόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια 105 σκυλιά και γάτες για υιοθεσία στη Γερμανία, μέσα στα πλαίσια όλων των νόμιμων διαδικασιών, ενώ δόθηκαν για υιοθεσία και 152 σκυλιά στην Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε άπειρα άλλα περιστατικά: κουτάβια που εγκαταλήφθηκαν και τα μαζέψαμε, χτυπημένα ζώα που τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα, ζώα που έφαγαν φόλες και τα σώσαμε στο παρά πέντε.

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» λέγεται, πολύ σωστά, και θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές γι’ αυτό. Ένας σύλλογος δεν πρέπει να αφήνει το κυρίως βάρος στον πρόεδρό του, αλλά χρειάζεται και η αρωγή όλων των μελών και της κοινωνίας.

Υ.Γ. Το προηγούμενο κείμενό μας σκόπιμα δε βγήκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και, ίσως, να μην έβγαινε ποτέ, αν δε μας πίεζαν φιλόζωοι κάτοικοι της Όρμας, οι οποίοι μας είπαν πως είναι απαράδεκτο η Φιλοζωική να αποσιωπά ένα τόσο σοβαρό γεγονός.


Φιλοζωική Αριδαίας «Ελπίδα»

















To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο