Τελευταία Νέα:

Γιάννης Σηφάκης: Πάλι η Πέλλα έξω από όλα; Βαρύ ολίσθημα του πρωθυπουργού να χαρακτηρίσει ανώριμες τις υπερώριμες οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών

Δελτίο Τύπου


Συμπαιγνία με τον Περιφερειάρχη που δεν προχωρά τις απαλλοτριώσεις παρότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και τρία χρόνια. 

Η αθλιότητα με τον δρόμο προς Θεσσαλονίκη συνεχίζεται… Με πλήρως ολοκληρωμένες μελέτες και τεύχη δημοπράτησης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών από το 2011 (μια μικρή μελέτη ολοκληρώθηκε το 2013) ο πρωθυπουργός δηλώνει στην ΔΕΘ ότι δεν έχουν καμιά ωριμότητα και θα αρχίσουν άμεσα οι μελέτες (!!!!). 

Η Περιφέρεια ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με 10 εκατ. € οι απαλλοτριώσεις των οδικών παρακάμψεων (εδώ και 3 χρόνια) δεν έχει προχωρήσει την γραφειοκρατική διαδικασία για την οποία έχει αποκλειστική αρμοδιότητα με αποτέλεσμα την εξαιρετική αργοπορία της έναρξης και ολοκλήρωσης τους. 

Η αθλιότητα αυτή συνεχίζει την δεύτερη «κλοπή» του δρόμου δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2012 όταν τα 120 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για το έργο αφαιρέθηκαν και οδηγήθηκαν σε Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης. 

Ελπίζω ή μη αναφορά του πρωθυπουργού στον προαστιακό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία για τον οποίο τον Αύγουστο 2019 είχε εξασφαλιστεί η υποβολή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών ( CEF) με προϋπολογισμό μελέτης 5,5 εκατ. € να μην σημαίνει και εγκατάλειψη του έργου ή καθυστέρηση του. 

Το ίδιο και για την εξασφαλισμένη ( από πλευράς διμερούς συμφωνίας, κύρωσης από την Βουλή και χρηματοδότησης) συνοριακής σύνδεσης από τους Προμάχους. 

Με μεγάλη προσπάθεια είχαμε βάλει την Πέλλα στους Εθνικούς σχεδιασμούς μετά από δεκαετίες και ήρθαν πάλι οι «συνήθεις ύποπτοι» να αρχίσουν να ακυρώνουν τα βήματα που με τόσο κόπο έγιναν σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από τις σημερινές.

Απαιτείται εγρήγορση και συνεργασία όλων των φορέων της Πέλλας για την άρση του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Πέλλας, να μην παραπεμφθούν στις καλένδες τα έργα που έχουν δρομολογηθεί. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης, οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές, όλοι οι Δήμαρχοι, οι φορείς της κοινωνίας να απαιτήσουν την άμεση ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και την χρηματοδότηση των οδικών παρακάμψεων, την υποβολή του προαστιακού στο CEF και την άμεση έναρξη των μελετών για την συνοριακή σύνδεση της Πέλλας με τις πιστώσεις που είχαν εξασφαλιστεί πλήρως από τα αδιάθετα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. 

Εμείς είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ να υπερασπιζόμαστε την δουλειά που κάναμε, να παλεύουμε για την Πέλλα που αξίζει στους κατοίκους της και στην δυνατότητες της οικονομίας της και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να την αγνοεί και να την υποβαθμίζει. 


To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο