Τελευταία Νέα:

ΚΕΔΕ: Μετά τα «αντάρτικα», έρχεται κοινό «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο -Παρασκήνιο & πρόσωπα της συμφωνίας


Στη λύση του κοινού ψηφοδελτίου της ΝΔ για την ΚΕΔΕ κατέληξαν, μετά από πολύωρη χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου, του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σπύρου Σταθούλη, του στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη Θανάση Νέζη και του πρώην γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και νυν Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους (ΕΔΩ ο Δ.Παπαστεργίου, ΕΔΩ ο Λ. Κυρίζογλου), οι δύο «γαλάζιοι» δήμαρχοι κάθισαν στον ίδιο τραπέζι με τον κ. Παπαστεργίου να δέχεται εξαρχής τη λύση του κοινού ψηφοδελτίου και τον κ. Κυρίζογλου να επαναλαμβάνει όσα δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι, δηλαδή, «αυτές οι λύσεις οδηγούν σε συλλογικότητες αλά ΣΥΡΙΖΑ». 

Ωστόσο, μετά την εξαντλητική συζήτηση και τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ακολούθησε την νεότερη δήλωσή του κατά τη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και έδωσε τα χέρια με τον κ. Παπαστεργίου και, τελικώς, θα βρίσκονται σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο παραμένει το «αγκάθι» του ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος, καθώς ο Λ. Κυρίζογλου διαφωνεί με το να προταχθεί όποιος από τους δύο πάρει περισσότερες ψήφους στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, η οποία στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να εκλέξει το νέο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και δηλώνει στην aftodioikisi.gr ότι «θα συζητήσουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τον Δ. Παπαστεργίου) και θα επιδιώξουμε να βρούμε λύση». Πάντως, τόσο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων όσο και ο δήμαρχος Τρικκαίων δεσμεύθηκαν ενώπιον όλων ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσει κανένας από τους δύο σε ‘αντάρτικο’, εφόσον δεν προταχθεί ως υποψήφιος πρόεδρος».

Προφανώς, πλέον η «μάχη» που ήταν να δοθεί ανάμεσα σε δύο διαφορετικές «γαλάζιες» παρατάξεις, θα δοθεί ανάμεσα στους δύο υποψηφίους προέδρους εντός της ίδιας παράταξης.












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.