Τελευταία Νέα:

Τσίπρας από Δ.Ε.Θ : Ιδού το λάθος μας στο Δημόσιο – Δημιουργούν «κράτος της δεξιάς» (Βίντεο)


Για τέσσερα λάθη, ανάμεσα τους και ένα που αφορά τη λειτουργία του κράτους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην 84η ΔΕΘ. Όπως είπε «κάποιες φορές υπό την πίεση των θεσμών εμφανίσαμε ατολμία»:

1) Καθυστερήσαμε το δεύτερο πακέτο μέτρων για το 2019 με αποτέλεσμα πολλοί να πουν ότι ήταν προεκλογικό

2) Όσον αφορά την λειτουργία του κράτους, δεν επιδείξαμε την τόλμη για να σπάσουμε εξωθεσμικά παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας. Από τα Υπουργεία, και τις τράπεζες ως τις ελεγκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας έθεσε ως προτεραιότητας την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, «που εμείς ξεκινήσαμε». 

3) Εμφανίσαμε μεγάλη αδυναμία στην επικοινωνία της πολιτικής μας


4) Δεν δώσαμε το στίγμα που έπρεπε στην περιβαλλοντική μας πολιτική. «Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για περιβάλλον και προστασία για κλιματική αλλαγή», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παραδείγματα για δημιουργία «κράτους της δεξιάς»

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας ότι στους λίγους μήνες που βρίσκεται στην εξουσία προσπαθεί να δημιουργήσει το «κράτος της δεξιάς», και το «κράτος των ανιψιών και των κουμπάρων», δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα:

-Εκπρόσωποι ολιγαρχών στα υπουργεία

-Σκάνδαλο ΕΥΠ με την τοποθέτηση ενός ανθρώπου του κ. Μητσοτάκη χωρίς προσόντα αλλά και την τοποθέτηση αφανών συνδέσμων μεταξύ Δημοσίου και Οργανισμών με την ΕΥΠ, «γυριζοντάς μας στην εποχή των χαφιέδων. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και πρέπει να απαντηθεί», τόνισε.

-Παρεμβάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές, όπως στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αντίθετα στο Σύνταγμα και του νόμους της ΕΕ. «Μόνο στην Ουγγαρία του Όρμπαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

-Νέος γενικός γραμματέας ΥΠΡΟΠΟ ο άνθρωπος που είχε τη βασική επιχειρησιακή ευθύνη για το Μάτι, τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ τον κ. Τσουβάλα, «του οποίου εγώ είχα ζητήσει την παραίτηση. Η υποκρισία στο απώγειο της», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ 2019












To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο