Τελευταία Νέα:

Δείτε τι δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε μία συνέντευξη για δουλειά


Ο υπεύθυνος των προσλήψεων έχει ήδη δει αρκετά βιογραφικά και αποφάσισε να σας συναντήσει. Αρπάξτε την ευκαιρία και μην τα «θαλασσώσετε» τελευταία στιγμή.


Η συνέντευξη για δουλειά είναι για πολλούς ανθρώπους μία στρεσογόνος διαδικασία και είναι συχνό φαινόμενο να μην μπορούν όλοι να διαχειριστούν μία πιθανή απόρριψη. Ωστόσο, το παν είναι να μπορείτε να ελέγξετε τη συμπεριφορά σας όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Παρακάτω θα βρείτε δέκα χαρακτηριστικά παράδειγμα πραγμάτων που δεν πρέπει ποτέ να πείτε κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης.

10. Εξαπολύετε απειλές


Το άτομο που σας παίρνει συνέντευξη μπορεί να είναι σε θέση να κατονοήσει πόσο ανάγκη έχετε τη συγκεκριμένη δουλειά, όμως δεν περνά εξ’ ολοκλήρου από το χέρι του η πρόσληψή σας. Οποιαδήποτε απειλή προς το άτομό του μόνο σε εσάς πρόκειται να προκαλέσει πολλά προβλήματα ή ακόμη και αποκλεισμό από μελλοντικές θέσεις στη συγκεκριμένη εταιρεία.

9. Απρεπείς χαρακτηρισμούς


Δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι τελικά θα γίνετε δεκτοί στη θέση που τόσο επιθυμείτε. Αυτός φυσικά δεν είναι λόγος για να χάσετε την ψυχραιμία σας και να προβείτε σε απρεπείς χαρακτηρισμούς προς το άτομο που σας παίρνει τη συνέντευξη.

8. Αδιαφορείτε για τον σκοπό της εταιρείας


Παρόλο που δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να εργάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στη συγκεκριμένη εταιρεία, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείχνετε την αδιαφορία σας. Ακόμη και εάν παραμείνετε στη δουλειά για λίγο καιρό, προσπαθείστε να εκμεταλλευτείτε όσα μπορεί να σας προσφέρει για δικό σας όφελος.

7. Κατηγορείτε αυτόν που σας παίρνει συνέντευξη


Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είστε αυτός που θα πάρει τη θέση. Τις περισσότερες φορές η εταιρεία ενδιαφέρεται να επιλέξει απλά τον καλύτερο, χωρίς να εμπλακεί προσωπικά με τον κάθε έναν ξεχωριστά.

6. Υποβιβάζετε τον εαυτό σας


Εκφράσεις όπως «Ξέρω πως δεν πληρώ όλα τα προσόντα, αλλά…» δεν δίνουν καθόλου καλή εντύπωση σε αυτόν που σας παίρνει συνέντευξη. Μην προδίδετε μόνοι σας τα αδύνατά σας σημεία και προσπαθήστε να «πουλήσετε» τον εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε.

5. Ψέματα


Σίγουρα θα έχετε διαβάσει πολλές φορές ότι σε μία συνέντευξη πρέπει να είστε 100% ειλικρινής. Οποιοδήποτε ψέμα επιχειρήσετε να πείτε κινδυνεύετε να αποκαλυφθείτε πολύ σύντομα.

4. «Θέλω τη θέση σας»


Μπείτε για λίγο στη θέση εκείνου που σας παίρνει συνέντευξη. Θα θέλετε να ακούσετε κάποιον να σας λέει ότι επιθυμεί να σας «κλέψει» τη θέση; Μάλλον όχι.

3. Οποιαδήποτε προσβλητική, σεξιστική, ρατσιστική ή άλλη ερώτηση.


Η συνέντευξη για δουλειά δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να ξεδιπλώσετε τις διαφωνίες σας ή να προσπαθήσετε να κάνετε κακό χιούμορ. Μείνετε μακριά από θέματα που μπορεί να σας στερήσουν την πολυπόθητη θέση.

2. Είστε παντρεμένος/η;


Οι προσωπικές ερωτήσεις είναι προτιμότερο να αποφεύγονται σε μία συνέντευξη, καθώς μπορεί να δημιουργήσουν αμήχανες στιγμές.

1. Τι ακριβώς κάνει η εταιρεία σας;


Τέτοιες ερωτήσεις υποδηλώνουν πως πήγατε στη συνέντευξη αδιάβαστοι. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πραγματοποιήσετε μία έρευνα για την εταιρεία στην οποία πρόκειται να δώσετε συνέντευξη.