Τελευταία Νέα:

Είναι ο ψηλότερος Έλληνας με 2,24 μ. και θα έφτανε τα 2,50 μ.


Ο ψηλότερος Έλληνας, ο οποίος έχει ύψος 2,24 μ., βρίσκεται στη Λάρισα και ονομάζεται Γιάννης Παπαδημητρίου. «Γεννήθηκα στο Μόναχο στις 3 Ιουνίου 1990 και μέχρι το Δημοτικό είχα μια φυσιολογική ζωή…

 Στο Γυμνάσιο όμως άρχισαν τα πρώτα μου προβλήματα, καθώς το ύψος μου είχε σαν αποτέλεσμα να υποστώ μπούλινγκ από τους συμμαθητές μου που με πείραζαν και με κορόιδευαν. Για πρώτη φορά διαπίστωσα ότι το ύψος αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα», δηλώνει στην εφημερίδα Ελευθερία ο 29χρονος.

Το βάρος του Γιάννη φτάνει τα 150 κιλά, αλλά ο ίδιος φαίνεται αρκετά αδύνατος, λόγω του ύψους του. Η ποσότητα φαγητού που τρώει δεν είναι υπερβολική, 1-2 πιάτα την ημέρα αλλά αυτό που καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες είναι το νερό. Φθάνει να καταναλώνει 9 λίτρα ημερησίως. Πάντως δεν κρύβει την προτίμησή του στο ελληνικό σπιτικό φαγητό που μαγειρεύει η μητέρα του.



Πολλοί θα περίμεναν ότι ένας άνθρωπος με το ύψος του θα ασχολιόταν με το μπάσκετ. «Αυτό ήταν το λάθος μου που ασχολήθηκα… Όταν μια φορά ήρθα στη Λάρισα με βρήκε ένας μάνατζερ (σ.σ. Θάνος Κουκουράβας). «Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι να κάνεις. Εσύ πρέπει να παίξεις οπωσδήποτε μπάσκετ» μου λέει και πείθομαι. Ήμουν 17 χρονών και είχα ήδη ύψος 2,07.

Από τότε άρχισαν να ενδιαφέρονται για μένα η ΑΕΛ, ο Φοίνικας και η Ολύμπια, ενώ άρχισα και προπονήσεις στίβου με γυμναστή τον Γιάννη Κουτσιώρα. Κάποια στιγμή με κάλεσαν να πάω στην Αθήνα με προοπτική να παίξω στον Παναθηναϊκό. Στις ιατρικές εξετάσεις όμως διαπιστώθηκε ότι εκρίνεται υπερβολική αυξητική ορμόνη και θα είχα φθάσει στα 2.56. Αποφάσισαν να το σταματήσουν οι γιατροί και πήγα για χειρουργείο στη Γερμανία. Κάτι δεν πήγε καλά και έμεινα δύο μήνες σε κώμα. Τελικά συνήλθα αλλά μπάσκετ δεν έπαιξα», εξηγεί ο ίδιος.



Και αν νομίζει κάποιος ότι τα γονίδια δεν παίζουν ρόλο, ο παππούς του (Γκούμας) είχε ύψος 2.17. Ωστόσο, τα τρία αδέρφια του φαίνεται πως δεν πήραν το συγκεκριμένο γονίδιο, καθώς έχουν ύψος 1,74, 1,81 και 1,82 αντίστοιχα. Η μητέρα του δεν ξεπερνά το 1,60. «Πήρα εγώ όλο το ύψος στην οικογένεια» λέει χιουμοριστικά ο ίδιος.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.