Τελευταία Νέα:

«Μαμά σ’ αγαπώ, πεθαίνω» – Σοκάρουν τα τελευταία λόγια 26χρονης από το «φορτηγό της φρίκης»


Ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί αποσβολωμένος τις εξελίξεις στην υπόθεση του φορτηγού της φρίκης με τα 39 πτώματα, όλο και περισσότερες βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλώντας αποτροπιασμό.

Το απόγευμα της Παρασκευής κυκλοφορεί έντονα στα βρετανικά ΜΜΕ η εικόνα του μηνύματος που φέρεται να έστειλε η Βιετναμέζα Pham Thi Tra My στις 22 Οκτωβρίου, δηλαδή μια μέρα πριν εντοπιστεί το «φορτηγό της φρίκης» στο Έσσεξ.
«Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε», «Μαμά σ’ αγαπώ, και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω», φέρεται να γράφει στα τελευταία της μηνύματα η 26χρονη, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Guardian.


Οι φόβοι των γονιών

Τους φόβους της ότι η κόρη τους βρίσκεται ανάμεσα στα 39 θύματα του φορτηγού θανάτου στο Εσσεξ, εξέφρασε η οικογένεια από το Βιετνάμ. Όπως αποκάλυψαν οι γονείς της γυναίκας κατέβαλαν το ποσό των 30.000 λιρών για να μεταφερθεί λαθραία στη Βρετανία.

Η οικογένεια απευθύνθηκε για βοήθεια σε ακτιβιστική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους.

Η οργάνωση Hoa Nghiem μέσω social media ανήρτησε φωτογραφία της νεαρής. Στην ανάρτηση σημειώνεται πως υπάρχουν ακόμα έξι άνθρωποι που μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό στο Εσσεξ.

Αναζητούνται ακόμη ένας 26χρονος και μια 19χρονη γυναίκα.

Δύο ακόμα συλλήψεις
Δύο ακόμα άνθρωποι συνελήφθησαν με τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας και συνωμοσίας για σωματεμπορία των 39 σορών που βρέθηκαν σε φορτηγό στο Έσσεξ.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας 38 ετών, οι οποίοι μεγαλώνουν τη λίστα των συλληφθέντων για την υπόθεση αυτή που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος συλληφθείς ήταν ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον, ο οποίος έπεσε στα χέρια των αρχών αμέσως μετά την μακάβρια ανακάλυψη.
Νέα στοιχεία

Νέα στοιχεία φέρνουν στο φως οι έρευνες των αστυνομικών αρχών σχετικά με την ανείπωτη τραγωδία των 39 νεκρών μέσα στο φορτηγού του «θανάτου» στο Έσσεξ.

Τα 39 θύματα, κινεζικής καταγωγής, φέρεται να ήταν κλεισμένα για ημέρες στο κοντέινερ που έμελλε τελικά να γίνει το τελευταίο μέρος που θα έβλεπαν ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο κοντέινερ να έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν από κύκλωμα δουλεμπόρων.

Στάση σε προσφυγικούς καταυλισμούς πριν το Έσσεξ
Το κοντέινερ φέρεται να είχε περάσει εις διπλούν το κανάλι ανάμεσα σε Βέλγιο και Βρετανία την εβδομάδα πριν φτάσει στο Έσσεξ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το GPS του φορτηγού, δείχνουν πως είχε σταματήσει σε προσφυγικούς καταυλισμούς του Καλαί και της Δουνκέρκης στη Γαλλία πριν κατευθυνθεί στο βελγικό λιμάνι, απ’όπου ξεκίνησε το ταξίδι του για το Έσσεξ.



Βάσει των νέων αποκαλύψεων δεν αποκλείεται πως το κοντέινερ-ψυγείο ενδέχεται να είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές μάλιστα, από δουλεμπόρους, πριν αποβιβαστούν οι 39 Κινέζοι, για το τελευταίο τους ταξίδι.

Οι νεκροψίες στις σορούς των θυμάτων διενεργούνται ήδη ενώ αναμένονται τα πορίσματα για να εξακριβωθεί αν τα θύματα έχασαν την ζωή τους από ασφυξία ή από το κρύο.

Ο Guardian αναφέρει ότι τα θύματα βρίσκονταν ήδη μέσα στο ψυγείο-κοντέινερ όταν αυτό έφτασε στο βελγικό λιμάνι, γεγονός που σημαίνει ότι τα 39 θύματα ήταν κλειδωμένα σε θερμοκρασία -25 βαθμών, για τουλάχιστον δέκα ώρες, αφού το φορτηγό έφτασε στο λιμάνι.


Πηγή

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.