Τελευταία Νέα:

Γίνε μέλος της οικογένειας του Αλμωπού Αριδαίας



Ο Α.Π.Ο. Αλμωπός Αριδαίας είναι αθλητικό σωματείο στην ομώνυμη κωμόπολη του νομού Πέλλας στην Ελλάδα.

 
Χρώματα της ομάδας το μπλε και το λευκό. Δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Η ονομασία του προέρχεται από την αρχαία περιοχή της Αλμωπίας. Αποτέλεσε κατά τον τελευταίο αιώνα σήμα κατατεθέν της Αλμωπίας.


Η Ακαδημίες του Αλμωπού Αριδαίας
Η Ακαδημία του Αλμωπού Αριδαίας πρωτοεμφανίζεται το 1993 δημιουργώντας ένα τμήμα το οποίο συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα του Νομού Πέλλας.

Στα επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα έως το 2000 δημιουργούνται όλα τα τμήματα υποδομών και από το 2002 έως και σήμερα η ακαδημία του Αλμωπού έχει πλέον όλα τα τμήματα αναπτυξιακών ηλικιών με παιδιά από 6 ετών έως 16.

Κάθε ακαδημία βάζει στόχους στους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να λειτουργήσει. Δικός μας στόχος είναι τα υψηλά πάντα ποδοσφαιρικά δεδομένα, η ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία μας υπό την επίβλεψη των προπονητών, η βελτίωση των μικρών μας αθλητών στα ατομικά τους στοιχεία και επειδή ο αθλητισμός αποτελεί ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας, μέσω του οποίου αναπτύσσονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αξία του ευ αγωνίζεσθαι. Για να απολαύσουν λοιπόν τα μικρά παιδιά το ποδόσφαιρο, πρέπει πρώτα να το διδαχθούν σωστά. Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά να αγαπούν το σωστό ποδόσφαιρο και να εκπαιδεύσουμε τους γονείς στο πως θα πρέπει να διαχειριστούν και να στηρίξουν το παιδί τους στην προσπάθεια αυτή. Να μάθουν και τα καλά και τα άσχημα που μπορεί να προκύψουν. Να εκτιμήσουν τη νίκη, να δεχθούν την ήττα και να σέβονται πάντα τον αντίπαλο και τους συμπαίκτες τους. Διότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο έχει κανόνες. Είναι ένας αγώνας, που θα πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, να αποδόσεις όλα όσα διδάχθηκες, ώστε να έρθει η επιβράβευση και η χαρά του παιχνιδιού είτε χάσεις είτε κερδίσεις. Για να διασκεδάσεις μέσα από το ποδόσφαιρο λοιπόν πρέπει πρώτα να το διδαχθείς υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων ανθρώπων με γνώσεις ώστε να καθοδηγούν σωστά ένα παιδί από την αναπτυξιακή του ηλικία.

Φιλοσοφία μας και σημαντική μας υποχρέωση είναι να δείξουμε στους μικρούς μας αθλητές τον σωστό δρόμο εκμάθησης του ποδοσφαίρου, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και σαν Ακαδημία που φέρει ένα ιστορικό όνομα όπως αυτό του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ένα μέρος παιδιών που ίσως ονειρευτούν κάτι παραπάνω. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι στο προσεχές μέλλον θα μπορούν να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα του ΑΛΜΩΠΟΥ και ομάδες μεγαλύτερων εθνικών κατηγοριών.

Στο σημείο αυτό ευχαριστούμε θερμά την ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, διότι με την προσπάθεια και τη γνώση για το πώς πραγματικά πρέπει να εξελιχθεί ένα παιδί από την αναπτυξιακή ηλικία συμμετέχοντας σε μία διοργάνωση, διοργανώνει το πρωτάθλημα υποδομών στον Νομό μας, δίνοντας σε όλα αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους, τον χαρακτήρα τους, την κοινωνικοποίησή τους όπως και τα ατομικά και ομαδικά στοιχεία τους, τα οποία έχουν βελτιώσει μέσα από την διδασκαλία του ποδοσφαίρου όπως γίνεται στην Ακαδημία μας.

Να τονίσουμε επίσης ότι το πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ είναι ουσιαστικά και ένα σκαλοπάτι για την επιλογή των παιδιών στις μικτές ομάδες!






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.