Τελευταία Νέα:

Έρευνα αποκαλύπτει τη δεκάδα των επαγγελμάτων με το περισσότερο και το λιγότερο στρες


Μια λίστα με τα επαγγέλματα που προκαλούν έντονο στρες σε όσους τα εξασκούν δημοσίευσε για άλλη μια χρονιά έρευνα στις ΗΠΑ.Αν υπάρχει ένα κοινό σύμπτωμα από το οποίο πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος, αυτό είναι το άγχος, το λεγόμενο στρες. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά φαίνεται πως όσο επιταχύνονται οι ρυθμοί με τους οποίους ζούμε καθημερινά, τόσο το στρες μοιάζει να πολλαπλασιάζεται.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία δημοσιεύει κάθε χρόνο η αμερικανική ιστοσελίδα CarreerCast.com, υπάρχουν 11 στρεσογόνοι παράγοντες οι οποίοι και καθορίζουν τα επίπεδα του άγχους σε κάθε επάγγελμα.

Ανάμεσά τους θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις υπερωρίες, τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα, τη φυσική καταπόνηση και φυσικά τους κινδύνους που μπορεί να συνοδεύουν κάθε επάγγελμα. Κάθε ένας από τους παράγοντες αυτούς έχει διαβαθμίσεις και συγκεκριμένη βαθμολογία, που προσθέτει στο επίπεδο του στρες για κάθε επάγγελμα.

Σύμφωνα με τη λίστα της έρευνας, είναι προφανές πως στις πρώτες θέσεις βρίσκονται εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, ωστόσο θα εκπλαγείτε αν δείτε ποια επαγγέλματα συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Τα επαγγέλματα με το περισσότερο στρες για το 2019, σύμφωνα με την έρευνα

Αν και η έρευνα δεν είναι επιστημονική, στηρίζεται σε συγκεκριμένους παράγοντες που δίνουν μια μεθοδολογία. Σε κάθε περίπτωση, με βάση την έρευνα του αμερικανικού site, τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα είναι τα εξής:
 1. Στρατιωτικός
 2. Πυροσβέστης
 3. Πιλότος πολιτικής αεροπορίας
 4. Αστυνομικός
 5. Ρεπόρτερ – Τηλεόραση/Ραδιόφωνο
 6. Διοργανωτής εκδηλώσεων
 7. Δημοσιογράφος στον Τύπο
 8. Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
 9. Διευθυντικές θέσεις /Θέσεις ευθύνης σε μια εταιρία
 10. Ταξιτζής
Τα επαγγέλματα με το λιγότερο στρες, σύμφωνα με την έρευνα
Στην ίδια ιστοσελίδα και με την ίδια ακριβώς μέθοδο, η έρευνα κατήρτισε τη λίστα με τα επαγγέλματα, που στον αντίποδα των παραπάνω, προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία σε όσους τα εξασκούν. Οι δουλειές που όσοι βρίσκονται σε αυτές, δεν νιώθουν το άγχος και το στρες να τους πιέζουν.
 1. Ακτινογράφος
 2. Κομμωτής
 3. Καθηγητής Πανεπιστημίου
 4. Διοικητικό προσωπικό στον κλάδο της Υγείας
 5. Κοσμηματοπώλης
 6. Αναλυτής ερευνών
 7. Βοηθός Φαρμακοποιού
 8. Μασέρ
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.