Τελευταία Νέα:

Ειδικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να αγοράζεις ποτέ τριμμένο τυρί

Το τυρί σε οποιαδήποτε εκδοχή του είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με τη μεσογειακή διατροφή και μπαίνει με κάθε τρόπο στο πιάτο μας, προσθέτοντας ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά Μπορεί να προστεθεί στα ζυμαρικά, στη σαλάτα ως τόπινγκ, ως γέμιση παραδοσιακής πίτας αλλά και να γίνει συνοδευτικό ενός καλό κρασιού ή ποτού σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

Ποια είναι όμως τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν βρίσκεσαι στο σούπερ μάρκετ και πρόκειται να επιλέξεις κάποιο από τις ετικέτες που πωλούνται;

Σύμφωνα με τον Edward Hancock, ιδρυτή του βρετανικού brand, The Cheese Geek, το μεγαλύτερο λάθος είναι να αγοράσεις μια έτοιμη συσκευασία τριμμένου τυριού. Όπως εξηγεί, πέρα από την παρμεζάνα, οποιοδήποτε άλλο είδος τριμμένου τυριού σε σακουλάκι περιέχει σίγουρα κάτι που το κάνει να μην κολλάει και να μην σβολιάζει και σε προκαλεί για παράδειγμα να συγκρίνεις το τριμμένο cheddar σε σακουλάκι με το φρεσκοτριμμένο. Το δεύτερο είναι πιο σκληρό και λιώνει πιο αργά. Όσο πιο φρεσκοτριμμένο είναι το τυρί, τόσο πιο καλό για κατανάλωση, καθώς ακόμα και η γεύση του θα είναι πιο έντονη και αισθητή.



unsplash.com

Σε σχέση με τον τρόπο διατήρησης του τυριού γενικότερα στο ψυγείο, ο Edward Hancock τονίζει ότι η πλαστική μεμβράνη είναι απαγορευτική. Αν το τυρί ξεραθεί εντελώς, τότε θα χάσει την υπέροχη γεύση του , το χαρακτήρα και την υφή του. Αν από την άλλη «τραβήξει» τόση υγρασία, ώστε να «ιδρώσει» είναι πιθανό να μουχλιάσει και να αρχίσει να μυρίζει απαίσια. Ως λύση προτείνει τα ειδικά σχεδιασμένα χαρτιά διατήρησης τυριών ή ακόμα καλύτερα κερομάντηλα, δηλαδή οικολογικά μαντήλια με κερί μέλισσας που χρησιμοποιούνται όπως η πλαστική μεμβράνη και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και τον καταναλωτή.



Πηγή


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.