Τελευταία Νέα:

Νέα ποικιλία μήλου αντέχει έως και 1 χρόνο στο ψυγείο!


«Επανάσταση» στην κατανάλωση των μήλων φέρνει μία πρόσφατη είδηση, όπου σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν πλέον μία νέα ποικιλία μήλων, που λέγεται ότι αντέχει έως και ένα χρόνο στο ψυγείο.

Ειδικότερα, το Cosmic Crisp, όπως ονομάζεται η νέα ποικιλία μήλων αποτελεί διασταύρωση των ποικιλιών Honeycrisp και Enterprise και άρχισε να καλλιεργείται το 1997 από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι ένα τραγανό και ζουμερό μήλο, η γεύση του οποίου είναι ανάμεσα στο γλυκό και στο στυφό. Η καλλιέργεια αυτή αργεί να μαυρίσει και «παραμένει εξαιρετικά ποιοτικό αν μείνει στο ψυγείο για 10-12 μήνες», σύμφωνα με την Κέιτ Εβανς, που ήταν μία από τους επικεφαλής του προγράμματος για τη νέα ποικιλία στο πανεπιστήμιο.



Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 450.000 τελέρα με μήλα της καλλιέργειας Cosmic Crisp θα πάνε στους εμπόρους λιανικής πώλησης των ΗΠΑ. Οι παραγωγοί ελπίζουν ότι το νούμερο αυτό θα αυξηθεί στα 2,1 εκατομμύρια τελέρα το 2020. Τα αρχικά 600.000 δέντρα Cosmic Crisp πωλήθηκαν στους αγρότες το 2017, σύμφωνα με τους ερευνητές. Από τότε, φυτεύτηκαν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δέντρα της εν λόγω ποικιλίας. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η Ουάσινγκτον είναι η κορυφαία πολιτεία παραγωγής μήλων στις ΗΠΑ.




Πηγή


To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.