Τελευταία Νέα:

Ιστορία ζωής για έναν 25χρονο - Χαμογελά στη ζωή μετά από δύο μεταμοσχεύσεις και έναν καρκίνο


Όταν ο Trenton Cary ήταν 11 μηνών, η μητέρα του Valerie
συνειδητοποίησε πως το βρέφος δεν ένιωθε καλά, γι’αυτό και κανόνισε ένα ραντεβού με τον παιδίατρο. Το ραντεβού αυτό όμως δεν έγινε ποτέ, καθώς η κατάσταση του μικρού διαρκώς χειροτέρευε, με τους γονείς του να τον μεταφέρουν άμεσα στα επείγοντα περιστατικά ενός κοντινού νοσοκομείου.

«Όσο βρισκόταν στην αίθουσα των επειγόντων, ο Trenton σταμάτησε να αναπνέει», αναφέρει ο πατέρας του, David. Τις επόμενες ημέρες, ο Trenton έλαβε μηχανική υποστήριξη για να αναπνέει, ακόμα κι έτσι όμως υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Όπως φάνηκε από τις εξετάσεις, η καρδιά του Trenton ήταν διογκωμένη και δεν χτυπούσε φυσιολογικά, λόγω διεσταλμένης μυοκαρδιοπάθειας. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το παιδί είχε μόλις δύο εβδομάδες ζωής, αν δεν έκανε μεταμόσχευση καρδιάς.

Η μεταμόσχευση έγινε τρεις ημέρες αργότερα και η ζωή του μικρού κύλησε φυσιολογικά μέχρι και το τέλος του Λυκείου, όταν και διαγνώσθηκε με καρκίνο και συγκεκριμένα λέμφωμα Hodgkin, μια -ευτυχώς- θεραπεύσιμη μορφή της ασθένειας.

Ο Trenton υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες αντιμετωπίζοντας όλες τις παρενέργειες που προκύπτουν από τη διαδικασία, όπως η απώλεια μαλλιών και γεύσης σε συγκεκριμένα φαγητά, παρόλα αυτά διατήρησε την ελπίδα, την καλή διάθεση και την αίσθηση του χιούμορ.

Ο καρκίνος υποχώρησε μετά από λίγο καιρό, ωστόσο κατά τη διάρκεια του δευτέρου έτους των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας, ο Trenton νοσηλεύθηκε ξανά με μόλυνση στην καρδιά. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο οργανισμός του είχε αρχίσει σταδιακά να απορρίπτει το μόσχευμα και ότι σύντομα θα χρειαζόταν νέα μεταμόσχευση.

Πράγματι, μια μέρα που ο Trenton βρισκόταν στο σπίτι ενός φίλου του, ξαφνικά κατέρρευσε. Στο νοσοκομείο όπου διεκομίσθη άμεσα υπέστη ξανά καρδιακό επεισόδιο. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και λίγες ημέρες αργότερα ο Trenton, σε ηλικία 20 ετών πια, έκανε τη δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς.
Σήμερα στα 25 του, ο Trenton ζει μια φυσιολογική ζωή, εργάζεται ως προγραμματιστής, διδάσκει taekwondo και είναι παντρεμένος με τη γυναίκα της ζωής του.

Ο πατέρας του, μάλιστα, δημιούργησε το site www.stillthankful.com (στα ελληνικά: ακόμα ευγνώμων) προκειμένου να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, προσφέροντας πληροφορίες και δίνοντάς τους δύναμη από την ιστορία της δικής του οικογένειας. Τέλος, βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου και πραγματοποιεί ομιλίες με αντικείμενο τη σημασία της δωρεάς οργάνων.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.