Τελευταία Νέα:

Ο απίθανος τρόπος να αυξήσεις την εμβέλεια του τηλεχειριστηρίου του αυτοκινήτου


Αναζητώντας απλές λύσεις στα τεχνολογικά προβλήματα των καιρών μας, κάποιες φορές η εμβέλεια του τηλεχειριζόμενου κλειδιού του αυτοκινήτου περιορίζεται μαγικά.
Κάτι που λύνεται φυσικά όταν πλησιάσεις κοντά στο αμάξι. Τι γίνεται όμως όταν δεν το βρίσκεις; Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η εμβέλεια του σήματος και είναι όσο πιο απλός παίρνει.

Ακουμπάς το κλειδί (το μεταλλικό του τμήμα) στο σαγόνι σου και πατάς το κουμπί του ξεκλειδώματος. Το τρικ μετατρέπει το κεφάλι σε κεραία, αυξάνοντας την εμβέλεια του σήματος!
Αυτό ακριβώς είπε ο Tim Pozar, ραδιομηχανικός της Silicon Valley, στην εφημερίδα «New York Times». Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά: «Ζευγαρώνεις ουσιαστικά το μπρελόκ με το κεφάλι σου. Με όλα τα υγρά μέσα στο κεφάλι σου, καταλήγει να γίνει ένας καλός αγωγός. Όχι ο καλύτερος, αλλά δουλεύει».
Ο Pozar υποδεικνύει βέβαια πως το σήμα δεν θα αυξηθεί κατά χιλιόμετρα, αλλά θα φτάσει «μπόλικα αυτοκίνητα παρακάτω».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.