Τελευταία Νέα:

Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος με ταχυφορτιστές στην Ελλάδα - Δείτε τα σημεία που εγκαταστάθηκαν


Οι «καθαρές τεχνολογίες» αποτελούν τα μέλλον των μετακινήσεων στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες, που σέβονται το περιβάλλον.

Πρωτοπόρος στις εξελίξεις, η Ολυμπία Οδός, ήταν ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που εγκατέστησε ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από τον Ιανουάριο του 2018, στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών <ΣΕΑ> του Ψαθοπύργου, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα εγκατασταθούν ταχυφορτιστές και σε άλλους σταθμούς το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι ΣΕΑ Ψαθοπύργου απέχουν 197 χλμ. από την Αθήνα, 17 χλμ. από την Πάτρα και έχουν εγκατεστημένους ταχυφορτιστές 50 kW και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα CCS, CHAdeMO και AC43kW (CHAdeMO).

Μέσα στις προτεραιότητες της Ολυμπίας Οδού είναι η εγκατάσταση φορτιστών και στους υπόλοιπους ΣΕΑ, με επόμενο τους ΣΕΑ Βέλου (103 χλμ. από την Αθήνα ή 114 χλμ. από την Πάτρα), όπου μέχρι το τέλος του 2019 θα εγκατασταθούν ταχυφορτιστές 50 kW και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που θα υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα CCS και CHAdeMO.



Εντός του 2020 προγραμματίζεται η εγκατάσταση φορτιστών και στους ΣΕΑ Ακράτας και Αιγίου.

Με τους ταχυφορτιστές 50kW και ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας και των δυνατοτήτων φόρτισης κάθε αυτοκινήτου μπορούμε να πετύχουμε αυτονομία από 170 χλμ./ώρα φόρτισης μέχρι 290 χλμ./ώρα φόρτισης ή αλλιώς 10%-80% φόρτιση από 40 έως 80 λεπτά.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.