Τελευταία Νέα:

Όταν πετάξουμε μια μπαταρία στα σκουπίδια αυτή καταλήγει στο πιάτο μας


Το να πετάξεις μια μπαταρία στα σκουπίδια μοιάζει μια αρκετά αθώα πράξη. Είναι όμως; Στην πραγματικότητα, η ζημιά που προκαλείς στο περιβάλλον και κατά συνέπεια στον εαυτό σου και τους γύρω σου είναι τεράστια!

Μεγάλη ποσότητα μπαταριών καταλήγει ακόμα και σήμερα στις χωματερές.


Τι συμβαίνει ακριβώς όταν τις πετάς στα σκουπίδια ή στο περιβάλλον;

Οι μπαταρίες περιέχουν μέταλλα όπως υδράργυρο, λίθιο και νικέλιο που είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όταν οι μπαταρίες πεταχτούν στα σκουπίδια ή στο περιβάλλον, με το χρόνο, αυτά τα μέταλλα απελευθερώνονται, μπαίνουν στο έδαφος και το ρυπαίνουν.

Οι τοξικές ουσίες που περιέχουν επιστρέφουν σε μας μέσω των τροφών, του νερού και του αέρα.

Χαρακτηριστικά, μια μπαταρία ρολογιού ρυπαίνει μέχρι και ένα κυβικό μέτρο χώμα ή 400 κυβικά μέτρα νερού. Ένα τόσο μικρό αντικείμενο είναι ικανό, λοιπόν, να ρυπάνει το χώμα από όπου προέρχονται τα φρούτα και λαχανικά που καταλήγουν στο τραπέζι σου αλλά και το νερό που πίνεις!

Σκέψου λοιπόν τι γίνεται όταν οι μπαταρίες που πετάγονται στα σκουπίδια είναι πολλές!

Οι επιπτώσεις στην υγεία μας

Τα μέταλλα που περιέχουν οι μπαταρίες συσσωρεύονται στους ιστούς μας και όσα χρόνια και εάν περάσουν παραμένουν στον οργανισμό μας. Όσο αυξάνεται η ποσότητά τους στον oοργανισμό μας αυξάνονται και οι πιθανότητες για εμφάνιση πολύ σοβαρών ασθενειών και προβλημάτων στην υγεία μας, τις περισσότερες φορές μη αναστρέψιμων.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις την κίνηση για να πετάξεις τις άδειες μπαταρίες στα σκουπίδια, σκέψου το πολύ σοβαρά!