Τελευταία Νέα:

Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes ο Ιβάν Σαββίδης - Δείτε θέση και χρήματα


Πέρα από τους τέσσερις Ελληνες κροίσους, στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, περιλαμβάνεται ένα ακόμη πρόσωπο με ελληνικό ενδιαφέρον. 


Πρόκειται για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας κατατάσσεται στη θέση 1.511 των 2.153 πιο ευκατάστατων ανθρώπων του κόσμου, με την περιουσία του, σύμφωνα με το περιοδικό, να υπολογίζεται σε 1,5 δισ. δολάρια.


Το Forbes αναφέρει για τον Ιβάν Σαββίδη ότι «το 1980 ξεκίνησε να εργάζεται στην Don State Tobacco Factory (πλέον Donskoy Tabak) και έγινε γενικός διευθυντής της εταιρίας το 1993. Το 2003 εξελέγη στη Δούμα, στο Κάτω Κοινοβούλιο της Ρωσίας ως μέλος του φιλικού προς τον Πούτιν κόμματος United Russia (Ενωμένη Ρωσία). Το 2004» καταλήγει το βιογραφικό σημείωμα, «ίδρυσε την Agrokom Group, που κατέχει επίσης εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος και συσκευασίας, θερμοκήπια και ανθρακούχου νερού. Το 2012 η ελληνική εταιρία του Dimera αγόρασε το 51% της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, ενώ συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.