Τελευταία Νέα:

Αυτοί ήταν οι πλουσιότεροι Έλληνες του 2019


Tο περιοδικό Forbes ανακοίνωσε τη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και μέσα σε αυτούς υπάρχουν και τέσσερις Έλληνες!

Μάλιστα, η συνολική περιουσία και των τεσσάρων μαζί αγγίζει τα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια! Μπορείς να ζηλέψεις άνετα λοιπόν!

Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι;

Είναι οι Φίλιππος Νιάρχος, Σπύρος Λάτσης, Αριστοτέλης Μυστακίδης και Βαρδής Βαρδινογιάννης, που και φέτος είναι οι τέσσερις Έλληνες που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Υπήρξε, όμως, και μία ανατροπή στην κορυφή των τεσσάρων Ελλήνων! Δηλαδή στο ποιος από τους τέσσερις είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας!


1. Φίλιππος ΝιάρχοςΠλουσιότερος Έλληνας, λοιπόν, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes για το 2019, είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, που βρίσκεται στη θέση 804 της λίστας, με περιουσία 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου και κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ, σημειώνει το Forbes, ενώ περιλαμβάνει και τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Yo, Picasso».

Από τη στιγμή που απέκτησε τη συλλογή, ο Φίλιππος Νιάρχος πρόσθεσε σε αυτή κι άλλα έργα, μεταξύ άλλων του Άντι Γουόρχολ και του Μαουρίτσιο Κατελάν.

2. Σπύρος ΛάτσηςΟ δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας είναι πλέον ο Σπύρος Λάτσης. Πέρυσι βρισκόταν στην κορυφή της ελληνικής λίστας! Βρίσκεται στη θέση 838 της λίστας με περιουσία 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Λάτση, το 2003. Η οικογένεια ασχολείται ακόμη με τα ναυτιλιακά, μέσω της Latsco Shipping, αλλά έχει επενδύσει και στον τραπεζικό τομέα, σε ακίνητα και πετρέλαια, καθώς διαθέτουν ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, στη Lamda Development και στην EFG International, σημειώνει το Forbes.

3. Αριστοτέλης ΜυστακίδηςΟ Αριστοτέλης Μυστακίδης είναι στη θέση 1.116 της λίστας του Forbes, με περιουσία 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται τρίτος στην ελληνική λίστα, όμως!

Μέχρι τα τέλη του 2018 ήταν επικεφαλής του κολοσσού μεταλλευμάτων Glencore. Έχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα, ενώ έγινε δισεκατομμυριούχος όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο.

4. Βαρδής Βαρδινογιάννης


Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι στη θέση 1.349 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο, με περιουσία που φτάνει τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι συνιδρυτής της Motor Oil, ενώ η οικογένεια έχει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις στη ναυτιλία και τον τραπεζικό τομέα.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.