Τελευταία Νέα:

Ο κίνδυνος που μπορεί να κρύβει το θερμαινόμενο κάθισμα

To θερμαινόμενο κάθισμα είναι μια πολυτέλεια των σύγχρονων αυτοκινήτων, ό,τι καλύτερο για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.


Μόνο που μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Fertility and Sterility» μας λέει πως το θερμαινόμενο κάθισμα μπορεί να επηρεάζει τη γονιμότητα του άντρα.

Αν κάθεσαι για 90 λεπτά σε θερμαινόμενο κάθισμα, η θερμοκρασία στο όσχεο ανεβαίνει πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος, συνθήκες που είναι απαγορευτικές για το σπέρμα.

«Η ζέστη του καθίσματος μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες στην αντρική γονιμότητα», καταλήγουν οι ερευνητές.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και μελέτη της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (American Society for Reproductive Medicine), καταλήγοντας πως η συχνή χρήση του θερμαινόμενου καθίσματος αντιπροσωπεύει έναν επιπρόσθετο παράγοντα που επιβαρύνει την υγεία του σπέρματος.

«Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα αναφορικά με την επίδραση των θερμαινόμενων καθισμάτων στην ποιότητα του σπέρματος», σημείωσαν πάντως με νόημα οι ερευνητές στο Reuters Health.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.