Τελευταία Νέα:

«Ζηνοβία», «Ηφαιστίων», «Υπατία»… Γνωρίστε αυτόν που βαπτίζει τις κακοκαιρίεςΟ άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτά τα ονόματα

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Ελλάδα τηρεί το… ξενόφερτο έθιμο του «βαπτίσματος» της εκάστοτε κακοκαιρίας, που την «ταλαιπωρεί» ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ποιος, όμως, είναι ο… νονός των καιρικών φαινομένων;

Πρόκειται για τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο.

Ο κ. Λαγουβάρδος ξεκίνησε να… ονομάζει τις κακοκαιρίες από το 2017, κάνοντας «ντεμπούντο» με την «Αριάδνη» και το γράμμα «Α».

Έκτοτε, κάθε κακοκαιρία αποκτά το δικό της όνομα, το οποίο προέρχεται κυρίως από την ελληνική ιστορία και μυθολογία, ενώ ακολουθείται και αλφαβητική σειρά.

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε «Η», από το οποίο πήρε το όνομά του ο «Ηφαιστίων» που, ακόμη, μας ταλαιπωρεί, ενώ η προηγούμενη κακοκαιρία, ονομάστηκε «Ζηνοβία», από το ακριβώς προηγούμενο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου.

Πλέον, ελέω Ιανουαρίου και ευρισκόμενοι στα… βάθη του χειμώνα, οδεύουμε προς το «Ε»…

Ο μόνος που γνωρίζει πως θα ονομαστεί η επόμενη κακοκαιρία, είναι ο… νονός της, Κώστας Λαγουβάρδος.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.