Τελευταία Νέα:

Γιατί περπατάμε ασυναίσθητα όταν μιλάμε στο τηλέφωνο;Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν μιλούν στο τηλέφωνο, τείνουν να βαδίζουν στο χώρο που βρίσκονται.  

Αν είναι στο δρόμο συνεχίζουν να βαδίζουν με λίγο πιο αργό βηματισμό ενώ αν είναι στο σπίτι τους, τότε απλά βαδίζουν από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη για τον λόγο που γίνεται αυτό, αλλά πολλές μελέτες που σχετίζονται με το θέμα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Είναι γνωστό ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ενεργοποιείται και λειτουργεί καλύτερα, όταν είμαστε όρθιοι και όταν περπατάμε. Πολλοί επιστήμονες, καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς και συνθέτες υιοθετούν αυτή την μέθοδο για την παραγωγή ιδεών.

Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο και επικεντρωνόμαστε στη συνομιλία μας, ο εγκέφαλός μας αλλάζει εστίαση και επικεντρώνεται στον τόπο όπου γίνεται το τηλεφώνημα. 

Ως αποτέλεσμα οι εξωτερικές επιρροές από το περιβάλλον τους εκείνη τη στιγμή ελαχιστοποιούνται και υποσυνείδητα το σώμα τους, τους λέει να περπατήσουν για να μπορέσουν να σκεφτούν καλύτερα και να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην συνομιλία. 

Η βασική αρχή είναι ότι το περπάτημα μας βοηθάει να σκεφτούμε καλύτερα και να έχουμε καλύτερο διάλογο στο τηλέφωνο, ενώ όταν κοιτάμε και προς τα κάτω, περιορίζουμε τους οπτικούς ερεθισμούς από το περιβάλλον μας.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.