Τελευταία Νέα:

Συγγνώμη για το σεξιστικό του σχόλιο ζήτησε ο Τζιτζικώστας


Συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ζητάει, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», δηλώνει ο κ. Τζιτζικώστας.

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μέσω ανακοίνωσης, ανέφερε πως «τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής.

Oι αναφορές Τζιτζικώστα

Σύμφωνα με το alterthess.gr, με αφορμή τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και χρησιμοποιώντας μια κινηματογραφική κλακέτα εξέφρασε ευχές για το νέο απόκτημα της Θεσσαλονίκης και ...αστειεύτηκε ζητώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Άστοχη ήταν ωστόσο η αντίδραση του Απόστολου Τζιτζικώστα, αφού φαίνεται να κάνει μια χαρακτηριστική χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και απευθυνόμενος στις γυναίκες εργαζόμενες της περιφέρειας ρώτησε «τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε».

Οι εργαζόμενες ξέσπασαν σε αμήχανα γέλια ενώ ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη, σας ενδιαφέρει;»
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.