Τελευταία Νέα:

Τριγμοί στην συνεργασία Μπάτση - Παρούτογλου; Μέσω Εργοταξίου ;


Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας ζήτησε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ .Θεοδωρίδης Αναστάσιος (εκλεγμένος με τον συνδυασμό του κ. Παρούτογλου) όπου αφού ενημέρωσε ότι η Ανακύκλωση στον Δήμο Αλμωπίας θα ξεκινήσει , εμμέσως έριξε ευθύνες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου διότι όπως ανέφερε η κατάσταση των απορριμάτων για να αντιμετωπιστεί χρειάζονται άτομα όπου το εργοτάξιο δεν τα έχει και για τον λόγο αυτό χρειάζονται προσλήψεις 2μήνων μέχρι να έρθουν τα 8μηνα και στο τέλος "φωτογραφίζει" ; τον Δήμαρχο κ. Μπάτση για μετάταξη υπαλλήλου/ων από το εργοτάξιο σε διοικητικό πόστο;
Διαβάστε τι ανέφερε στην ομιλία του :
Κλείνοντας 5 μήνες ως αντιδήμαρχος καθαριότητας , πρασίνου και πολιτικής προστασίας μένοντας σταθερός στις απόψεις μου κάτι το οποίο έχω αποδείξει σε όλη την πολιτική μου πορεία αλλά και συνεπής με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες ως παράταξη «Αλμωπία Ψηλά» νιώθω την ανάγκη να προβώ σε μια παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης της υπηρεσίας μου και στην πορεία να προτάξω λύσεις ουσιαστικές για όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται διαχρονικά. 

Ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Ιατρίδη Γεώργιο να μελετήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση , να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα αίτια των προβλημάτων και τέλος να προτείνουμε ουσιαστικές και οριστικές λύσεις ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα.

Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα μέρος από αυτά που έχουμε διαπιστώσει και δεσμεύομαι ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαι σε θέση από αυτό εδώ το βήμα να σας παρουσιάσω ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ανάλυση .

Ο λόγος που προβαίνω σήμερα σε αυτήν την τοποθέτηση και δεν το κάνω αργότερα όταν θα ήμαστε 100% έτοιμοι , είναι γιατί τυγχάνει να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις άνθρωποι υπεύθυνοι που αισθάνονται την ανάγκη να ενημερώσουν τον πολίτη που ανησυχεί γενικά για το τι γίνετε με το θέμα της καθαριότητας και τους προέδρους που παραπονιούνται γιατί έχουν μείνει πίσω οι παρεμβάσεις των μηχανημάτων στις κοινότητες τους .

Σας παραθέτω τα εξής

Έχουμε 5 οδηγούς ένας σε αναρρωτική άρα τέσσερις. 
12 εργάτες όπου δύο σε αναρρωτική άρα 10
2 οδηγοί όπου είναι σε άδεια διότι θα βγουν σε σύνταξη.
2 εργάτες για να σκουπίζουν την Αριδαία και τον εξαπλάτανο στον χώρο μετά την λαϊκή. 
Για να λειτουργήσει ο δήμος και τα μηχανήματα χρειάζονται το λιγότερο επιπλεον 3 οδηγοί, 3 εργάτες , 6 χειριστές και 8 εργάτες πρασίνου.
Όπως αντιλαμβάνεστε η μοναδική λύση σήμερα που μιλάμε παραμένουν οι δίμηνες συμβάσεις . Προβήκαμε λοιπόν τον Νοέμβριο σε συνεργασία με τον Δήμαρχο , στην πρόσληψη 4 ατόμων με δίμηνη σύμβαση ,η οποία έληγε αρχές Ιανουαρίου . 

 Φανερό ήταν λοιπόν ότι για το διάστημα Ιανουαρίου Φεβρουαρίου λόγω της έλλειψης οδηγών ,εργατών και χειριστών , το πρόβλημα της υπηρεσίας θα ήταν μεγάλο . Έχοντας την εμπειρία που απέκτησα όλα τα προηγούμενα χρόνια , στις αρχές Δεκεμβρίου ενημέρωσα εγγράφως την οικονομική υπηρεσία , τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο για το θέμα και επανήλθα πάλι στα τέλη Δεκεμβρίου ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού για την ανάγκη πρόσληψης ατόμων με δίμηνες συμβάσεις και πρότεινα μάλιστα και πάλι εγγράφως λύση σχετικά με την εγγραφή της πίστωσης στον προϋπολογισμό .

 Θεωρώ ότι για την εξέλιξη αυτή το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει η οικονομική υπηρεσία του δήμου που σε τέτοιου είδους θέματα έχει συνηθίσει να είναι αδιάλλακτη . Ευελπιστώ ότι με την έγκριση του προϋπολογισμού θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσουμε σε δίμηνες συμβάσεις , τουλάχιστον να καλυφτούμε έως ότου έρθουν τα οχτάμηνα . 

 Στο διάστημα αυτό έχω να πω ότι τα παιδιά που απασχολούνται στην καθαριότητα, στο πράσινο και στα μηχανήματα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να κρατηθεί όρθια η υπηρεσία.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι μετά από προσπάθειες του κ. Ιατρίδη και σθεναρή πολιτική βούληση δική μου η ανακύκλωση είναι έτοιμη να επαναλειτουργήσει. Έχουμε δημιουργήσει όλες οι απαιτούμενες υποδομές , έχουμε λύσει όλα τα γραφειοκρατικά θέματα που προέκυψαν και με την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού , την ίδια μέρα θα επαναλειτουργήσει η ανακύκλωση.

Η λειτουργία της ανακύκλωσης ήταν ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Δήμου μας , ήταν μέσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και με την εμπιστοσύνη που έδειξε ο Δήμαρχος στο πρόσωπο μου καταφέραμε να το κάνουμε πράξη.

Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της ανακύκλωσης θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου .

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα έγγραφο για την ύπαρξη του οποίου ενημερώθηκα προφορικά μόλις σήμερα το μεσημέρι , που καλεί κάθε ενδιαφερόμενο υπάλληλο να υποβάλλει αίτηση έως τις 27/01/2020 για μετάταξη σε κατηγορία ΔΕ Διοικητικού . Θεωρώ , στα πλαίσια την σωστής και λογικής συνεργασίας , ότι αυτό το έγγραφο , από την στιγμή που δε μου κοινοποιήθηκε , δεν αφορά την δική μου υπηρεσία η οποία χρειάζεται ενίσχυση και όχι εξασθένηση διότι στην κυριολεξία δεν περισσεύει κανένας και πιστεύω ότι ο δήμαρχος είναι σύμφωνος με τα λεγόμενα μου.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.