Τελευταία Νέα:

Eurovision 2020: Η Ελλάδα με Ολύμπιο και παραδοσιακό-Αρχαιοελληνικό τραγούδι


Ο τραγουδιστής Θάνος Ολύμπιος και στενός συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα, έχει καταθέσει το τραγούδι του αλλά και το αναλυτικό κόνσεπτ της πρότασης του στην ΕΡΤ ύστερα από πρόσφατη επικοινωνία που είχε μαζί του το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ όπου του ζητήθηκε να προχωρήσει στην αποστολή του demo του τραγουδιού του.

Όπως δημοσίευσε στα social media του: ‘’Πρόκειται για ένα τραγούδι σε στίχους Ελληνικούς του κορυφαίου στιχουργού-ποιητή Μάνου Ελευθερίου και μουσική δική μου όπου για την ώρα το demo έχει ενορχηστρωθεί με Ελληνικά παραδοσιακά όργανα όπως το σαντούρι, το κλαρίνο, η φλογέρα-σουράβλι κ.α όμως στην τελική του μορφή όπως ενημέρωσα το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ έχω την ‘’Ολύμπια’’ επιθυμία και ιδέα να υπάρξουν στην ενορχήστρωση (αλλά και επί σκηνής) αρχαία Ελληνικά όργανα όπως η ‘’αρχαία Ελληνική Λύρα’’, η φόρμιγξ, η βάρβιτος, ο αυλός ή ο δίαυλος κ.α. είτε συνδυασμός παραδοσιακών και αρχαίων Ελληνικών οργάνων που είναι και το πιθανότερο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι με αυτά τα όργανα επί σκηνής και με μία ανάλογη όμορφη ενδυμασία που να έχει Αρχαιοελληνικές επιρροές θα κάνουμε τεράστια εντύπωση και θα ξεχωρίσουμε. Αυτό θέλει άλλωστε η Eurovision κάτι που θα κάνει την διαφορά οπτικά αλλά και ακουστικά από τα υπόλοιπα κοινότυπα τραγούδια! Ελπίζω οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ να πιστέψουν στο κόνσεπτ μου το Παραδοσιακο-Αρχαιοελληνικό!’’

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.