Τελευταία Νέα:

To πρώτο ηχοσύστημα χωρίς… ηχεία για αυτοκίνητα! (Βίντεο)


Μπορείτε να φανταστείτε ότι στο αυτοκίνητό σας θα ακούτε κορυφαία ποιότητα ήχου από ένα ηχοσύστημα που δεν έχει ηχεία;

Η Continental όχι μόνον το φαντάστηκε αλλά σε συνεργασία με την Sennheiser το υλοποίησε. Το Ac2ated Sound είναι ένα κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα που παρουσιάστηκε στην CES 2020 (την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας που γίνεται στο Λας Βέγκας) και το οποίο με μια σειρά έξυπνων εφαρμογών μετατρέπει ολόκληρη την καμπίνα του αυτοκινήτου σε ένα τεράστιο ηχείο.



Η εφαρμογή βασίζεται στις ιδιοσυχνότητες που μπορούν να αναπαράγουν κάποια μέρη του αυτοκινήτου. Άλλωστε, όπως λένε οι δημιουργοί του Ac2ated Sound, και τα μουσικά όργανα κάπως έτσι αναπαράγουν τον ήχο, με τις χορδές να λειτουργούν ως «ενεργοποιητές» και το ξύλινο σώμα του οργάνου να υποκαθιστά το ηχείο.

Σύμφωνα με την Continental, κάποια μέρη του εσωτερικού μπορούν να «ανταποκριθούν» σε κάποιες συχνότητες. Οι εμπρός κολώνες για παράδειγμα μπορούν να «ακούσουν» και να αναπαράγουν τις υψηλές συχνότητες που αναπαράγει ένα tweeter, την ώρα που τα πάνελ των θυρών ανταποκρίνονται καλύτερα στις μεσαίες συχνότητες και η οροφή και το ταμπλό μπορούν να υποκαταστήσουν ένα subwoofer.



Έτσι, το σύστημα στέλνει δονήσεις στις περιοχές αυτές προκειμένου να παραχθεί ο επιθυμητός ήχος.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος αφαιρεί από τους σχεδιαστές των αυτοκινήτων τον… πονοκέφαλο να βρουν τα κατάλληλα σημεία για να τοποθετηθούν τα ηχεία, ενώ σύμφωνα με την Continental μπορεί να μειώσει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου έως και 23 κιλά.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα προς το παρόν δεν θα μπει στην παραγωγή.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.