Τελευταία Νέα:

Νεκρός 36χρονος σε Εργατικό ατύχημα




Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) εκφράζει τη θλίψη, αλλά και την αγανάκτησή της, για εργατικό δυστύχημα σε λατομείο του Διακοπτού του Δήμου Αιγιαλείας στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Κώστας Θεοδούλης «όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παγιδεύτηκε μέσα σε σιλό με άμμο».«Ένας ακόμη εργαζόμενος χάνει τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου, αποδεικνύοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η Συνομοσπονδία έχει κρούσει κατ' επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων και την αναγκαιότητα ύπαρξης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα τραγικά συμβάντα, όμως, αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της για το εργατικό δυστύχημα, η ΓΣΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και την απόδοση ευθυνών. «Απαιτούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.