Τελευταία Νέα:

Σταϊκούρας: Σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους τα 800 ευρώ


Περίπου 1,7 εκατ. εργαζόμενοι θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορονοϊό,
«Υλοποιούμε ένα σοβαρό, συνεκτικό σχέδιο, ανακουφίζουμε εργαζόμενους και εργοδότες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας ανακοινώνοντας ότι το 81% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, επεκτείνεται η λήψη μέτρων προστασίας σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις. Συνολικά καλύπτονται περίπου 800.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 76% του συνόλου των νομικών προσώπων.

Καλύπτονται επιπλέον, με διαφορετικά σχήματα, 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή το 75% του συνόλου

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δόσεων ενήμερων δανείων πληττόμενων, με βάση τα σημερινά μέτρα.

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους. Αν η εργασία τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το δώρο θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις απευθείας από το κράτος, μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής. Το ύψος θα υπολογίζεται με βάση τη μεταβολή της τρέχουσας κατάστασης της επιχείρησης. Προϋπόθεση να μην προβούν σε απολύσεις.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.