Τελευταία Νέα:

42χρονος Γερμανός χωρίς υποκείμενο νόσημα o 22oς νεκρός στην Ελλάδα από κορονοϊό


Κατέληξε ο Γερμανός καθηγητής ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του ΠΑΓΝΗ και έδινε μάχη για τη ζωή του. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη νησί είναι 8, στα οποία περιλαμβάνεται και ο καθηγητής που απεβίωσε.

Πως βρέθηκε στην Κρήτη

O Γερμανός επισκέπτη καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.


Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.

Πηγή: neakriti.gr

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.